Vittsjö övertygade mot Djurgården

Skriv ut

VITTSJÖ. Hemmalaget vann övertygande på Idrottsparken genom att besegra Djurgården med 4-1. Vittsjölaget bjöd publiken på fint aggressivt lagspel och Clara Markstedt blev 3-målsskytt.

Clara Markstedt gör 1-0

Den första halvleken var bara två minuter gammal då Clara Markstedt på passning från Emmi Alanen vackert nickade in hemmalagets ledning. Fem minuter senare var det sånär att Vittsjö utökat ledningen då Rachel Mercik hade ett skott i Djurgårdens målställning.

Bollen i stolpen

Vad gäller skott i målställning utjämnade Katrin Schmidt detta i den 20 minuten. När knappt en halvtimme gått utjämnade Djurgården till 1-1 genom ett vackert mål av Carolina Mendes. Detta verkade ”tända” Vittsjölaget, för bara två minuter senare tog hemmalaget åter ledningen detta genom Ngozi Okobi efter en mycket fin passning av Rachel Mercik.

2-1 !

Vittsjö fortsatte att spela med mycket energi och vilja och det var därför inte helt oväntat att detta gav resultat, återigen var Clara Markstedt i rätt tid, på rätt plats, då Linda Sällström skickade en briljant passning som Clara brutalt tryckte in i Djurgårdenmålet. 3-1 var ställningen då lagen gick till pausvila.

3-1 till Vittsjö.

I den andra halvleken försökte Djurgården få ordning på sitt spel. Laget genomförde redan vid halvlekens start ett dubbelbyte. Detta innebar att gästerna till delar kom att bli det spelförande laget. Vittsjö fortsatte dock att visa stor energi även i sitt försvarsspel. Inte minst Katlynn Fraine i Vittsjömålet visade sin styrka genom en stor säkerhet och ett flertal fina räddningar. I matchens 66 minut punkterade Clara Markstedt Djurgårdens alla förhoppningar om en snabb reducering då hon gjorde sitt tredje mål och därmed gav hemmalaget en ledning med 4-1.

Djurgårdens målvakt Gudbjörg Gunnarsdottir släpper retur och.....

-- Clara Markstedt forcerar liggande in sitt tredje mål för dagen!

Resten av halvleken fortsatte lite som en ”transportsträcka” där Djurgården hade stort bollinnehav utan att skapa något riktigt farligt. Detta naturligtvis grundat i hemmalagets fina försvarsspel. Vittsjö genomför i den 82 minuten sina första byten. Ut går Linda Sällström och Rachel Mercik och in kommer Ebba Hed och Nkemjika Ezurike.

Matilde Abrahamsson

Vittsjös tredje byte genomförs i den 89 minuten då Matilde Abrahamsson avlöser Johanna Andersson. Matilde från Halmia är säkert en tjej vi kommer att få se och höra mer av framöver. Efter tre minuters tilläggstid blåste domare Tess Olofsson av matchen som därmed blev en mycket rättvis hemmavinst för Vittsjö med 4-1.

Yvonne Ekroth, tränare för Djurgården menade att kanske var siffrorna 4-1 lite felvisande sett mot matchbilden. Vittsjö är dock ett mycket bra lag. De spelade med en aggressiv press som vi inte klarade av. Dessutom gör de mål på sina möjligheter. I den andra halvleken spelar vi lite bättre men får inte utdelning på våra chanser, avslutar Yvonne.

Thomas Mårtensson, tränare för Vittsjö var naturligtvis mycket nöjd med lagets spel. Jag är mycket nöjd med lagets presspel, mycket folk i boxen, stor aggressivitet och mycket energi. 1:a halvlek är kanske en av våra bättre så här långt. 2:a halvlek blev lite tråkig. Vi får inte glömma att Djurgården är ett bra lag som kanske har damallsvenskans bästa innermittfält. Jag är därför mycket nöjd med allas insats idag.