Fotbollsmatch Verum – Färingtofta slutade oavgjort

VERUM. Det var en jämn och tät match mellan två lag i mitten av tabellen när Verum och Färingtofta möttes på fotbollsplanen i Verum, med ett spelövertag av Verum.

Några målchanser på båda hållen innan nr. 21 i Verum Adnan Muslic i 34 minuten gjorde 1 – 0 till hemmalaget. Det var stort tryck från Verum den sista kvarten i första halvleken. I den 38 minuten nick strax utanför och i 43 minuten ett hårt skott som målvakten tippade i ribban.

I pausen hade de ordnat så ordförande Håkan Arvidsson hade telefonkontakt med ”Nilla Fischer” där publiken via högtalare kunde höra hela samtalet. Nilla var glad och stolt att få höra att vallen fått namnet ”NILLAVALLEN”, hon fick även tala en stund med sin tvillingbror Nicklas som för dagen spelade med hemmalaget.

Nillas föräldrar Ronny o Åsa, tvillingbrodern Niclas med familj

I andra halvleken hade det inte gått mer än en minut innan nr. 21 Adnan Muslic gjorde sitt andra mål, således 2 – 0 till hemmalaget. Minuten senare räddade målvakten Mikael Nilsson Verum ett bra skott utifrån. I minut 4 fick Färingtofta straff, som nr. 16 Gustaf van der Schaaf satte i mål, 2 – 1 till Verum. Detta tände bortalaget som i den 15 min. gjorde 2 – 2 genom nr. 96 Gustav Hebsgaard. Minuten senare hade Verum en bra frispark som gick strax över ribban och 18 minuter senare straff till Verum som nr. 2 Hampuz Jönsson säkert satte i mål 3 – 2. 24 minuter in i andra halvlek en bra räddning av Verums målvakt. I den 31 minuten ett skott strax utanför av Färingtofta. Då endast 7 minuter återstod av matchen blev det 3 – 3, efter nick på hörna av bortalagets nr 9 Emil Ohlsson.

Det var en bra kämpainsats av båda lagen men ett visst spelövertag för Verum, även en bra domarinsats från Riz Muriq från Helsingborg, så det var en trevligt denna dag som Verums GoIF firar 70 år.

Ett trevligt inslag var att det för de små barnen under fotbollsmatchen fanns möjlighet att deltaga i 5-kamp.

Joakim Johnsson och Ann-Sofie Larsson hade arrangerat 5-kamp.