Vittsjö tog poäng vid derbyt i Kristianstad

KRISTIANSTAD. Det blev en typisk premiärmatch då Vittsjö borta mötte Kristianstad. Vittsjös ”hejarklack” glänste och hördes långt bortom arenan. Matchen slutade rättvist 1-1.

Kristianstads nya fina fotbollsarena invigdes under sol från klarblå himmel under lördagen. Fallskärmshoppare lämnade över matchbollen till premiärmatchen i årets damallsvenska fotbollsserie som spelades mot Vittsjö.

Kristianstad tog från start initiativet i matchen och Vittsjö fick gå på defensiven. Redan i den fjärde minuten hade Amanda Edgren ett skott mot mål som Shannon Lynn i Vittsjö-målet enkelt tog hand om. I den 36 minuten fick dock hemmalaget utdelning på sitt offensiva spel. Detta genom att Therese Ivarsson, efter passning från Rita Chikwelu gav Kristianstad ledning i matchen. -Kan från läktarplats tyckas som ett lite ”onödigt” mål, -rätt eller fel. Med 1-0 för hemmalaget gick lagen till pausvila.

Den andra halvleken var bara 30 sekunder gammal, då Michelle De Jongh kvitterade.

Matchbilden kom nu att se lite annorlunda ut. Nu var det Vittsjö som skapade farligheterna och hemmalaget inget i denna väg. Kristianstad bytte inom loppet av 20 minuter tre spelare, verkade vara panik hos ledningen. Under halvleken var det helt klart Vittsjö som stod för det konstruktiva spelet. Detta visade sig bland annat genom tre hörnor och skott på mål av både Genessee Daughetee och Klara Markstedt. Under förlängningsminuterna skadades tyvärr Genessee Daughetee. Riktigt vad som hände och hur allvarligt skadad Genessee blev är just nu oklart.

Nedan några bilder från dagens match:

Bra plan, uttryckte Thomas Mårtensson, Vittsjös tränare spontant vid presskonferensen. Kristianstad ägde en hel del under första halvleken. Vi snackade under pausen om att skjuta mer och fick utdelning snabbt. Michelle tog oss på orden! I mitten tycker jag vi har lite bättre spel. Men det är ingen välspelad match, -men det är det sällan i premiärmatcher eller derbyn. Kristianstad är ”hyperfarliga” på fasta situationer. Vi gör det bra organisatoriskt, många spelare, bredare trupp. Ser lovande ut, vi tar poäng på bortaplan, alltid kul. avlutar Thomas.

Det känns bittert just nu, säger Elisabet Gunnarsdóttir, Kristianstads tränare. Vi tyckte ledningen med 1-0 efter första halvlek var rättvis. Vi går ut i andra halvlek och gör ett ganska ovanligt misstag i vårt presspel. Vittsjö straffar oss med ett väldigt snyggt mål, bra gjort. Sedan blir det lite extra premiärnerver för vår del. Jag tycker dock att vi spelar ihop oss igen, dock utan att skapa några riktigt heta chanser. Ja, en premiärmatch som slutade 1-1, vi jobbar vidare mot nästa match. Kul med derby, publiken gjorde verkligen sitt till. Vittsjös hejarklack hördes över alla andra, avslutar Elisabet Gunnarsdóttir.

Vittsjös hejarklack var helt klart mer än glimrande denna soliga lördag. Helt säkert gav de tillresta Vittsjö-supportrarna, en stor hejarklack, troligen upp mot 100 personer, med trummor, kornett (Stig Sjöberg) flaggor, halsdukar och mycket mer, sitt till för att ge tjejerna mer energi.

Det var inte för inte som publiken hedrades extra av laget efter matchen!

Om jag förstod ”Madde” rätt, är kanske en ”Vittsjövisa” på gång redan till nästa match. Kanske kommer vi att få tillgång att publicera denna inför kommande match.

Nästa match är en hemmamatch på Vittsjö Idrottspark. En mycket svår match, mot regerande svenska mästarna, Linköping. Då behövs massor av publik som hejar på hemmalaget. Matchen startar klockan 15 söndagen den 22 april.