Vittsjö vände matchen och vann över svenska mästarna Linköping

VITTSJÖ. Efter underläge med 0-2 vände hemmalaget Vittsjö matchen och vann med 3-2. Vittsjö hade dessutom fyra ”varningsskott” i Linköpings stolpar och ribba.

De 626 på läktarna fick uppleva en match som var i klass med matchen mot Tyresö 2012. En makalös laginsats som lovar en hel del inför den kommande säsongen.

Hannah Wilkingson gör 3-2 till Vittsjö

Matchbilden inleddes som en jämn match mellan lagen. Linköping är farliga på bland annat fasta situationer. Redan efter kvarten spelad var det också efter en kort hörna som Marija Banusic vackert gav gästerna ledningen. Fyra minuter senare hade Vittsjö genom Hannah Wilkingson ett dundrande skott i Linköpings målställning. Linköping tilldömdes straff i den 23 minuten. Marija Banusic förvaltade denna säkert och gav inte Shannon Lynn i Vittsjömålet en chans. Vittsjös reducering lät dock inte vänta på sig.

Linda Sällström reducerar till 1-2

Efter vacker passning från Clara Markstedt var målfarliga Linda Sällström framme och nickade in reduceringsmålet för hemmalaget. I detta läge av halvleken var det dock Linköping som hade ett visst grepp. Lagen gick till pausvila med 1-2 på matchtavlan.

Redan från start i den andra halvleken var det ett beslutsamt Vittsjölag som tog tag i matchen. Drygt fem minuter in i halvleken kom också utjämningen. Återigen var det Linda Sällström som blev målgörare.

Linda Sällström utjämnar till 2-2

Denna gång efter en vacker passning från Hannah Wilkingson. Innan utjämningen hade dessutom både Johanna Andersson och Linda Sällström haft vassa skott mot Linköpingsmålet.
Nu var det Vittsjölaget som stod för machens farligheter. Utdelningen kom rättvist i den 77 minuten då Hannah Wilkingson gav sitt Vittsjö ledningen med 3-2. Detta var även resultatet då domare Niklas Olsson blåste av matchen efter fyra minuters förlängning.

Laget tackar publiken för stöd under matchen

Linköpings tränare Marcus Walfridsson var naturligtvis inte nöjd med att få åka hem utan poäng. Vi spelade bra under första halvlek men sedan tappade vi för mycket. Förutom att Vittsjö gjorde tre mål fick vi dessutom tre ”varningsskott” i målställningen. Vi har all anledning att utvärdera matchen då vi kommer hem.

Matthew Ross, tränare tillsammans med Thomas Mårtensson i Vittsjö var glad över att väldigt mycket fungerade under matchen. Fantastiskt lag, inledde Matthew med att säga. Trots underläge tappade ingen ”huvudet”, utan fortsatte som en lagmaskin. Ju längre in i matchen vi kom desto mer kom vi att dominera. Vi trodde från början att vi skulle ha en chans att vinna matchen, avslutade Matthew.

Thomas Mårtensson fortsatte med att tillägga att, -alla i laget spelar sin roll otroligt bra idag. Stor kredit till alla! Roligt att Linda och Hannah börjar hitta varandra, säger Thomas.

Linda Sällström som blev tvåmålsskytt var glad över lagets tre poäng. Linda menade att det var starkt av laget att vända matchen och vinna. Kul att Hannah o jag börjar hitta varandra på planen nu.