Vittsjö vann övertygande mot serieledande Piteå

VITTSJÖ. De 566 åskådarna fick uppleva en spännande fotbollsmatch då hemmalaget besegrade serieledande Piteå med 2-1. Vittsjö var matchen igenom det bättre laget och kunde mycket väl med lite tur vunnit med fler mål.

Det var Vittsjö som redan från start hade initiativet i matchen. Laget hade redan under den första kvarten skapat två hörnor.

Emma Lund gör 1-0 till Vittsjö

Efter halvtimmen spelad var det därför inte oväntat att Emma Lund efter passning från Sofie Junge Pedersen kunde ge Vittsjö ledningen med 1-0. Vittsjö fortsatte att föra spelet och både Lisa Klinga och Emma Lund var nära att ytterligare utöka ledningen för Vittsjö. Lagen gick till pausvila med 1-0 på resultattavlan.Den andra halvleken fortsatte med övertag för Vittsjölaget. Efter 73 minuter spelade hade Vittsjö skapat inte mindre än sju hörnor vilket visar på laget dominans. Clara Markstedt var mycket nära att göra 2-0 i den 55 minuten. I den 82 minuten var det dock gästerna som genom Cecilia Edlund kvitterade till 1-1.

Michelle De Jongh har gett Vittsjö ledningen med 2-1

Vittsjö visade upp sin fina lagmoral och i den första förlängningsminuten satte Michelle De Jongh säkert ledningsmålet för Vittsjö. Minuten senare blåste domare Pernilla Larsson av matchen som slutade med seger för Vittsjö med 2-1.

Stellan Carlsson, tränare i Piteå, berömde efter matchen Vittsjölaget. Vittsjö var bättre än oss under hela matchen. Det kunde mycket väl varit fler mål för Vittsjö redan under första halvleken, menade Stellan.

Thomas Mårtensson, tränare för Vittsjö, vi är mycket bra just nu. Flera spelare är i bra form. Vi gör två mål på Piteå, som är ett av de bäst organiserade laget i hela serien och som leder serien just nu. Piteå är dessutom starka på fasta situationer. Vi visade hög moral genom att återta ledningen och vinna matchen, avslutade Thomas.

Genom vinsten idag ligger Vittsjö just nu med 19 poäng på en 6:e plats i den damallsvenska serietabellen.

Nästa match för Vittsjö genomförs på Myresjöhus arena i Växjö den 26 augusti.