Kristianstad vann derbyt

VITTSJÖ. Skånederbyt mellan Vittsjö GIK och Kristianstads DFF lockade 753 åskådare till Vittsjö IP. De fick se ett hemmalag som hade svårt att få igång något organiserat spel i första halvlek. Den halvleken dominerade Kristianstad fullständigt. Bortalaget Kristianstad fick en riktig smakstart på matchen efter en straff i den 10:e matchminuten då Ogonna Chukwudi blev nerdragen. Therese Ivarsson tog hand om den efterföljande straffen och satte den säkert i mål bakom Shannon Lynn. Vittsjös enda målchans i första halvlek kom efter tjugoåtta minuters spel genom Clara Markstedt som fick på ett bra skott. I matchens 37:e minut hade Mia Carlsson ett bra avslut och Ogonna Chukwudi hade ett i den 39:e minuten. I 41:a minuten fick Ogonna Chukwudi på ett bra skott mot mål som Rita Chikwelu nickade i mål till 0-2 för Kristianstad.

Vittsjö hade inget organiserat spel i första halvlek och slarvade med uppspelet. I andra halvlek bjöd Kristianstad in Vittsjö i matchen. Michelle De Jongh hade ett fint avslut i den 55:e matchminuten. Hemmalaget Vittsjö genomförde ett dubbelbyte i den 61:a minuten. Vittsjö reducerade till 1-2 i den 70:e minuten genom Clara Markstedt. Två minuter senare hände något märkvärdigt. Vittsjös båda tränare Matthew Ross och Thomas Mårtensson fick lämna planen. Kristianstad dominerade och vann matchen.

Kristianstads tränare Elisabet Gunnarsdóttir : - Vi vann matchen rättvist. Vi spelade riktigt bra i första halvlek ooch en bit in i den andra halvleken. Vi borde stängt matchen tidigare. Vittsjö kom in i matchen och fick håll på oss. Vi hade lite svårt att få ordning på Sandra Adolfsson. Det blev ett onödigt spännande derby, då det blev panikartad fotboll de sista tio minuterna. Det är helt galet att vi inte gör mål på alla lägen vi hade. Vi hade ett klart mål inför säsongen att vi skulle fightas om de fyra översta platserna i Damallsvenskan.

Mia Carlsson Kristianstads DFF: - Det var otroligt skönt att få vinna efter sex matcher mot Vittsjö utan seger.

Matthew Ross Vittsjö GIK - Kristianstad tog tre poäng det är bara till att gratulera dem. Kristianstad hade farliga attacker i första halvlek. I andra halvlek spelade vi upp oss och vi vill försöka ta en vinst.