Vittsjö tog tre poäng hemma mot Kungsbacka

VITTSJÖ. Vittsjö besegrade Kungsbacka hemma med 3-0. Ett slutresultat som med lite tur för hemmalaget kunde varit ännu högre siffror till Vittsjö.

1-0 till Vittsjö

Efter en lite trevande inledning från Vittsjö under matchens första fem minuter kom laget igång. Redan i den 6 minuten hade Summer Green ett avslut mot Kungsbackamålet. Därefter radade Vittsjö inom loppet av dryga halvtimmen upp inte mindre än sju hörnor. Såväl Summer Green, Nellie Persson, Tove Almqvist, Sandra Adolfsson hade vassa skott mot Kungsbackamålet. I den 39 minuten sköt Clara Markstedt ett hårt skott i överliggaren. På returen satte säkert Michelle De Jongh Vittsjös ledningsmål. Vittsjö fortsatte på övertid i den första halvleken skapa två hörnor samt ytterligare ett avslut på mål genom Tove Almqvist. Lagen gick till pausvila med 1-0 till Vittsjö.

Andra halvlek hinner bara bli två minuter gammal då Clara Markstedt utökar Vittsjöledningen till 2-0.

Clara Marktedt har utökat Vittsjöledningen till 2-0.

Nu är det Vittsjö som har ett stabilt grepp om matchen och Kungsbacka kommer inte igenom Vittsjöförsvaret.

3-0 genom Michelle De Jongh

I den 58 minuten ger Lisa Klinga Michelle De Jongh en suverän passning och 3-0 är ett faktum. Vittsjö fortsätter sin offensiv samtidigt som försvaret spelar säkert. I matchens 82 minut är Michelle De Jongh mycket nära att göra sitt 3:e mål men skottet tar i målställningen. När domare Sandra Almkvist blåser av matchen kan de 649 på läktarna konstatera att hemmalaget besegrat Kungsbacka med 3-0 samt därmed tagit tre välkomna poäng.

Kungsbackas tränare gratulerade vid presskonferensen Vittsjö till en välförtjänt seger. Han sa att Vittsjö är ett bättre kollektiv. Vi gör för många misstag det har man inte råd med på denna nivån.

Thomas Mårtensson, tränare för Vittsjö menade att efter lite trevande vid matchstart växte laget in i matchen. Bra organisation, spelarna jobbar stenhårt i defensiven. Offensivt växer vi under matchen. Bättre o bättre på andra-bollar. Ser bra ut för att vara första hemmamatchen, den brukar alltid vara lite ”knagglig”.

Michelle De Jongh berömde lagets försvarsspel. Vi fick efterhand till skotten och utnyttjade också andra-bollar. Det kändes skönt att få igång offensiven efter all träningstid vi lagt ner.

Clara Markstedt som inte spelat en match sedan februari kände sig lite ringrostig. Därför var det extra skönt att kunna göra 2-0.