Vittsjö visar mycket hög klass mot Djurgården

STOCKHOLM. Femte raka matchen utan förlust för Vittsjö kom efter vinst med 3-1 mot Djurgården. Detta genom mål av Ebba Hed samt två mål av Nellie Persson. Samtidigt visade laget upp ett strålande försvarsspel.

Matchens tvåmålsskytt, Nellie Persson!

Vittsjö tar ledningen på Stockholms stadion redan i den femte minuten efter ett vackert anfall och därpå mål genom Ebba Hed. Sju minuter senare slarvar Djurgården och Nellie Persson rycker åt sig bollen och trycker in 2-0 för Vittsjö efter 12 minuters spel. Djurgården kommer därefter mer o mer in i matchen samtidigt som det står klart att Vittsjö övergått till försvar, Vittsjö har kontroll matchen genom.

I den 35 minuten tilldöms Djurgården straff efter att Lisa Klinga tvingats fälla Malin Diaz. Mia Jalkerud reducerar säkert och helt otagbart för Sabrina D’ Angelo i Vittsjömålet till 1-2. Djurgården har tagit över som spelförande lag och Vittsjö har problem att få igång sitt tidigare fina anfallsspel. Naturligtvis måste Djurgården i detta läge ge allt för att inte återigen tillskrivas en förlust.
Lagen går till pausvila med en 2-1 ledning för Vittsjö.

Tove Almqvist är mycket nära att utöka Vittsjös ledning redan två minuter in i den andra halvleken. Djurgården trycker på genom både Mia Jalkerud och Olivia Schough men Vittsjös uppoffrande försvarsspel är som en mur. I den 65 minuten genomför Vittsjö ett byte. Ut går Ebba Hed, som återigen varit strålande, och in kommer Summer Green. Vilt kämpande Djurgården skapar flera hörnor och Vittsjö verkar ha problem men samtidigt måste man beundra lagets uppoffrande och enormt stabila försvarsspel. I den 90 minuten genomför Vittsjö (ett taktiskt?) byte, ut går Tove Almqvist och in kommer Kajsa Lind. Nellie Persson punkterar kort därefter matchen i den fjärde förlängningsminuten genom att bryta en Djurgårdspassning och själv avancera och göra 3-1 till Vittsjö. Därmed säkras tre poäng för Göinge-laget från den enda ”byn” i årets damallsvenska serie.

Kort efter Nellies mål blåser domare Ulrica Löv av matchen inför de cirka 300 i publiken som innebär att Vittsjö åker hem med ytterligare tre poäng i bagaget.

Thomas Mårtensson, tränare för Vittsjö tillsammans med Stefan Ekstrand, berättar via telefon (samtidigt som undertecknad är engagerad i "Trygg i Vittsjö") efter matchen att han naturligtvis är glad över vinsten, femte i rad. Vårt anfallsspel fungerade lysande i inledningen samtidigt som vårt försvarsspel fungerade lika lysande under den senare delen. Är glad över att bredden i anfallsspelet nu börjar fungera, men kan bli bättre. Samtidigt är det beundransvärt hur hela laget slet i försvarsspelet under andra halvleken.
Nu väntar Piteå på söndag, hur ser skadeläget i laget ut, Thomas?  – Samtliga spelare är klara för söndagsmatchen, så här långt. Nu väntar frivillig träning under torsdagen samt gemensam träning på fredag o lördag. Nu hoppas jag att trots att matchen sänds i TV, det kommer riktigt mycket med publik på söndag, detta behöver laget verkligen, avslutar Thomas Mårtensson.

Ja, visst har 2019 startat bra för Vittsjö. Laget ligger nu trea i tabellen med 13 poäng. (Piteå, nu på femte plats har dock en match mindre spelad på grund av SAS-strejken.)

På söndag kommer sista hemmamatchen för första seriehälften. Sedan följer ett uppehåll ända fram till den 21 juli. Då kommer Göteborg till Vittsjö Idrottspark.

Ps. Vid matchen mot Tyresö 2012 gick det att skapa en publik som till numerären var drygt 2 500 personer! Tänk om….. – Hjälp gärna till att tipsa och locka om den fina o spännande matchen som kommer på söndag med start klockan 13! Ds.