Stark laginsats av Vittsjö gav oavgjort mot Rosengård

MALMÖ. Två av damallsvenskans absolut bästa lag möts i seriens näst sista match. Det blev som förväntat en mycket jämn match. Vittsjö visade upp en enorm laginsats som räckte till 1-1 mot Rosengård. Den oavgjorda matchen räckte för att Rosengård skulle bli svenska Mästare 2019.

-en tät o tuff match mellan två av seriens bästa lag

Den första halvleken inleddes som väntat med ett visst bollövertag för Rosengård. Vittsjö visar samtidigt upp inte minst sitt trygga, säkra försvarsspel, där både Sandra Adolfsson och Sabrina De Angelo framstår extra.

I den 16 minuten är Sandra mycket nära att ge Vittsjö ledningen i matchen, skottet stryker utanför. I den 28 minuten skapar Rosengård ett farligt inlägg där undanrensningen av bollen gör att den hamnar framför fötterna på Anna Anvegård som säkert sätter bollen i Angelos vänstra kryss.

Alexandra Benediktsson nickar 1-1

Bara fyra minuter senare skapar Vittsjö en hörna. Denna slås av Michelle De Jongh där Alexandra Benediktsson skickligt gör sig fri och säkert nickar bollen i mål, utjämningen är ett faktum. Första halvlek slutar helt rättvist 1-1.

Andra halvlek inleds med stor press från Rosengård som försöker säkra sitt SM-guld. I den 47 minuten är man också mycket nära att ta ledningen, detta efter missförstånd i Vittsjöförsvaret.

Sabrina D`Angelo

Sabrina D`Angelos läser spelet och hennes snabba utrusning räddar Vittsjö. Sabrina visar återigen att hon är seriens klart bästa målvakt. Clara Markstedt gör och har matchen igenom gjort ett fantastiskt jobb för laget, får ta mycket stryk vid sina enorma löpningar vid kontringstillfällena.
Matchen har så här långt varit mycket fysisk och fortsätter så. I den 60 minuten får Cathrine Bott en riktigt otäck smäll men reser sig tack o lov efter en stund. Matchen är just nu helt öppen. Man ser tydligt hur spelarna i Vittsjö hela tiden offrar sig för varandra. Äntligen får Clara Markstedt, som fått ta mycket stryk, en frispark. Michelle De Jongh skott stryker över Rosengårdsmålet. Efter drygt 70 minuter spelade gör Vittsjö två byten. Rosengård övergår i matchens slutskede mer till att förvalta och kontrollera det oavgjorda resultatet som räcker till att bli svenska Mästare. Efter några förlängningsminuter blåser domare Sara Persson av matchen, som slutar 1-1.

Att spela oavgjort i avgörande match mot Rosengård är att teckna som en mycket stor seger för Vittsjö.

Nu på lördag klockan 15.30 spelas årets sista matcher. För Vittsjös del är det Djurgården som besöker Idrottsparken. Djurgården som balanserar på nedflyttningsstrecket kommer säkert att ge allt för att få till en seger.

Naturligtvis behöver därför tjejerna en riktigt stor publik som hjälper Vittsjölaget att avsluta den fantastiska säsongen med tre poäng.