Anslagstavlan

VITTSJÖ. Med buss kommer en församlingsresa att ordnas tisdag den 26 april. Det blir historisk information om händelser utmed resan. Vidare blir det information om vilka boende eller tidigare boende på de platser som passeras i västra och norra delarna av församlingen. Uppehåll görs varför egen fikakorg bör medtas. Pris för resan 20 kronor. Obligatorisk anmälan per tel 0451 236 50 senast torsdag 21 april klockan 12.


Några av deltagarna vid en av förra årets kyrkresor.

EMMALJUNGA. Detta är inte enbart ett idrottsreportage, utan mina ord denna gång handlar om vår granne Oscar.

Visst handlar det om handboll också: Bjärnums division 2 lag mötte i onsdags Karlshamn i säsongens sista match. Det blev spännande ända in i de sista sekunderna. Men Bjärnum vann till slut med 26-24. Mycket tack vare Oscar som verkligen satte fart på anfallen när han kom in.
Men Oscar är så mycket mer för oss här, han har hjälpt oss massor av gånger trots att hans liv fylls av studier i Lund och handbollsträning. Kerstin och Göran kan verkligen vara stolta över sin son! Vi på nummer 21 är både glada och tacksamma.
Kristina och Johnny.

VITTSJÖ. Vet du att bokbussen som är ett rullande bibliotek, stannar på ett antal hållplatser i byarna runt Vittsjö.

 

 

 

 

 

Onsdagar jämna veckor stannar bussen i:
Hårsjö kl.18:25-18:35
Snickartorpet kl.18:45-19:00

Torsdagar jämna veckor stannar bussen i:
Snärshult kl.13:20-13:40
Malseröd kl.14:40-15:00
Förskolan Brogården i Verum kl.15:10-15:25
Björkeberga kl.15.35-15:45
Ekeröd kl.15:55-16:20
Vid bron i Verum kl.16:45-17.00

Om du så önskar kan bussen eventuellt stanna precis utanför ditt hus.
Kontakta bokbusspersonalen på telefon: 0451-267125, 0709-717125 eller på
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

BJÄRNUM. Bjärnums Fornminnesförening håller sitt årsmöte lördagen den 5 Mars kl 14.00. altUtöver årsmötet är en av programpunkterna musikunderhållning av Anna Wilhelmson.
Naturligtvis sker Kaffeservering och inträdet är gratis.

VITTSJÖ. I Vittsjö liksom i övriga delar i hela världen kommer unisont att högtidlighålla Världsböndagen. Samlingen sker i församlingshemmet den 4 mars med början klockan 19.

Gun Britt & Bo Malmberg medverkar vid Världsböndagen i Vittsjö.

Samlingen är ekumenisk där alla religiösa grupper samlas till gemensamt motto med Kristna Samrådsgruppen som sammankallande. Världsböndagen firades för första gången 1930 och blev ekumenisk 1981.

I Vittsjö sker firandet under medverkan av alla religiös samfund. Första samlingen hölls i Kuba 1930 och i år är detta land motto för hågkomst.

Utöver internationella programmet blir det lokal medverkan av Berne Svensson som berättar om sin resa och sina upplevelser om just Kuba. Sångarparet Gun-Britt & Bo Malmberg medverkar med sång och musik.

VITTSJÖ. Måndagen den 29 februari kl 18.30 genomför Vittsjö GIK sitt årsmöte. Platsen är i klubbstugan.
Förslag till dagordning jämte vederbörliga handlingar finns i klubbstugan en vecka innan mötet, meddelar klubbchef Jennie Birgersson.

VITTSJÖ. Nu är det dags för familjeföreställningen Bullen och Blomman 3—7 år.
Matilda har förberett, gjort fint och ska äntligen ha en lugn och mysig stund. Då upptäcker hon en sopsäck, vem har ställt den där? Vad finns där i?
Vill du veta mer, Kom då till Medborgarhuset i Vittsjö söndag 21 februari kl 16.00 och följ den spännande historien. Bulle och Blomman är en rolig och magisk föreställning med sång och musik.

VITTSJÖ. Du som sitter själv på julafton är välkommen till en stunds samvaro mellan klockan 12 och 14 i trevlig miljö på Linden.
Vi bjuder tillsammans med Vittsjöhallen på lite av vad julbordet brukar fresta med.

OBS
Föranmälan till jullunch senast den 17 december till Ewa Wendt på Servicekontoret i Vittsjö. Här anmäler du även om du har behov av att bli hämtad.

VITTSJÖ. Oavsett väderleken så närmar sig julhelgen allt snabbare. En försmak av högtidens sånger och musik bjuds det på i Skansenhemmet, Vittsjö. Måndag den 7 december klockan 14 startar programmet.


Organisatör är Malin och konferencier blir Marie, båda med namnet Bengtsson. Givetvis finns moder Boel med i bakgrunden som rådgivare. Tre olika grupper framför sina låtar. Främst är det hembygdsföreningens sånggrupp som håller sig i täten. Verumskören med humorfriske Curre sjunger sina visor och Babs med vänner låter sina stämmor ljuda.
Med tanke på tidigare framföranden så kommer det att bli en angenäm eftermiddag vid kaffeborden.

VITTSJÖ. I början av februari kommer hembygdsföreningen att genomföra sitt årsmöte. Göran Walther som är föreningens webbansvarige har skickat en önskan om hjälp till redaktionen.

Valberedningen vill ha förslag på kandidater.

Det viktiga arbetet att ta fram förslag på ledamöter i styrelse och kommittéer sköts av valberedningen. De är: Sivard Strand, Perstorp 5127, 0451-25043. Lena Svensson, Gundrastorp  4088, 073-4088111. Olof Lunnergård, Lundsgård 5084, 070-3695485.

Valberedningen uppmanar alla medlemmar att fundera och höra av sig om vänner och bekanta som skulle kunna passa in på olika poster. Valberedningen arbetar kontinuerligt fram till nästa årsmöte. Ett genomarbetat och väl förankrat förslag från valberedningen är viktigt. Nästa förslag presenteras vid årsmötet tisdagen 9 februari 2016.

VITTSJÖ. Vid hemvändar- och hembygdsgudstjänsten i kyrkan på söndag klockan 11.00 kommer museet att visas.

Detta är beläget ovanför orgelläktaren och strax under kyrkklockorna. Visningen kommer att ske klockan 10.05 – 1030 samt klockan 10.35- 10.55. Klockorna kommer att ringa fem minuter före hel- och halvtimme och då är det inte lämpligt att vistas i museet.

VITTSJÖ, BJÄRNUM. Hösten har kommit med alla sina vackra färger men kvällarna blir mörkare då är de dax att hitta på nåt roligt och intressant.

 

 

 

 

 

 

 

Ett sätt kan vara att lära sig vävandets mystik, så knack på dörren o kom in, titta, prata en stund  eller prova på. Vi samlas på torsdagar kl 16:00 i gamla pelarkondis huset. Välkommen hälsar ”De glada  gänget i vävstugan”.

VITTSJÖ, BJÄRNUM. Är du intresserad av att komma ut i naturen och röra på dig, finns ett trevligt alternativ. I kalendern framgår att den 26 september finns möjlighet att vara med på en enkel vandring.

Det brukar vara ett tiotal personer som samlas på parkeringen bakom Vittsjöhallen för att därifrån sedan samåka till starten för vandringen. Alla är välkomna och det kostar ingenting och du behöver inte anmäla dig i förväg. Lite fika är bra att ha med eftersom det brukar bli ett antal ”fikapauser”.

Har du frågor får du gärna ringa Birgitta Åkesson. Mer information får du om du går in i Kalendern eller klickar här.

Fler vandringar finns planerade och finns redan inlagda i Kalendern.

VITTSJÖ. Nu är det dags att lämna in artiklar till årets hembygdsbok. Vi är så tacksamma för alla trevliga bidrag vi får in!
Senast den 31/10 behöver vi ha in ert material. Alster kan mailas till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

VITTSJÖ. Välkomna till Öppen förskola på Medborgarhuset i Vittsjö Torsdagar 14:00- 16:00 under hösten 2015.
Öppet för alla föräldrar med barn mellan 0-6 år. Pedagogisk verksamhet och samhällsinformation.
Under några torsdagar kommer vi att vara i gymnastikhallen för lek och rytmik.
-i fönstret på medborgarhuset anslås om något extra händer under någon av torsdagarna under hösten.

Servicekontoret ej öppet för vanliga besök under denna tid istället är där öppet fredagar 13-15.

Lena Björk & Ewa Wendt

VITTSJÖ, BJÄRNUM. Lördagen 9 Maj arrangerar Lions Vittsjö/Bjärnum åter växtbytardag. Mellan 10 – 13 har du möjlighet att byta till dig en växt för 10 kronor eller köpa en ny för 20 – 40 kronor utanför ICA-butikerna i Bjärnum och Vittsjö. Insamlade medel går oavkortat till hjälp för de drabbade vid jordbävningen i Nepal.

VITTSJÖ, BJÄRNUM. För de kommunalt drivna fritidsgårdarna i Vittsjö och Bjärnum gäller från och med vecka 10 nya öppettider.
På kommunens hemsida finns bland annat att läsa att verksamheten vid gårdarna är helt gratis förutom vid större aktiviteter. Här framgår även vilka olika aktiviteter som finns att tillgå. Som tidigare är det Helen Persson, Daniel Forsman och Lena Jönsson som är fritidsledare.
Länk till hemsidan.


VITTSJÖ. Alla barn och föräldrar Bjärnum och Vittsjö se hit!
Nu på söndag, den 15 mars kl 16.00, har återigen Vittsjö Bjärnum Teaterförening ordnat en familjeföreställning på Medborgarhuset i Vittsjö.
Föreställningen heter BABY YAGA och är en spännande historia för åldrarna 4 till 9 år.

-Natalia är ensam hemma. Ingen mamma eller pappa syns till och det är helt mörkt i lägenheten. En dag knackar det på dörren. En främmande kvinna med pälsmössor på fötterna och fågelbajs på jackan står i trappuppgången och vill komma in. Hon säger att hon heter BABY YAGA.......

Kom och följ den spännande fortsättningen.

Vittsjö- Bjärnum Teaterförening önskar alla välkomna och skriver samtidigt att inträdet för samtliga är en ”guldpeng”.

EMMALJUNGA. Emmaljunga kyrkliga förening kallar sina medlemmarna till sammanträde med onsdagen den 18 mars kl 15.00 i Emmaljunga församlingshem. Bland annat kommer framtiden för den kyrkliga förening att diskuteras.