LINDBERG BERÄTTADE OM 20 JULI I TYSKLAND!

Skriv ut

VITTSJÖ. Tiden för nära 70 år sedan var temat för Ingvar Lindbergs föreläsning i MHF-lokal i Gundrastorp. I stort sett handlade föreläsningen om Örnnästet och attentatet den 20 juli 1944.


Ingvar Lindberg som berättade om sina många resor till drabbade Tyskland.


Kartong efter kartong med bilder staplades upp på projektorbordet före föreläsningen och kvällen verkade bli ganska lång. Ingvar Lindberg inledde med bilder från Gestapo högkvarter som han hade svårt att finna vid sina turer till Tyskland på senare tid. Befolkningen tycks ha glömt, eller försöker glömma krigets fasor för snart 70 år sedan och tider därefter. Svårt var det även att finns Mussolinis tillhåll under ofärdsdagarna.

Ingvar planerade sina turer och var det något som inte ingick i rutten så blev det en tur nästa år för att nå full tillfredställelse. Under föreläsningen kunde inte Ingvar hålla inne med en och annan rallytur bland annat i höglänt terräng.
Flera bilder gav belägg för hur säkert och luxuöst själva Örnnästet var inrett. Det misslyckade attentatet den 20 juli belystes med flera skräckinjagande bilder. Även omgivningen hade sina fina palats och påkostade villor. I dag finns inte mycket kvar av Herr A:s (Hitlers) välde. Dock finns några bunkrar kvar med sex meter tjocka valv och väggar. Så mycket som möjligt av nazistväldes dagar skall försvinna för att inte ge upphov till spekulationer. Ur historisk syn sett är det fel att förinta det gamla även om det kan vara förklarligt.

обеденный стол купить
канцтовари
купить бумагу а4
winnerlex.com.ua
офисное кресло купить киев