Vittsjö gjorde fin första halvlek, förlorade andra med 2-0 mot starkt Hammarby

Skriv ut

STOCKHOLM. Så är den Damallsvenska serien igång. Vittsjö inledde under söndagen på Tele2 arena seriespelet med en match mot alltid svåra Hammarby. Att den damallsvenska serien är populär visade inte minst den stora publiktillströmningen.
Matchen kom att bli en mycket fysisk och tät match där Vittsjö under första halvleken spelade bra. Under andra halvlek tog Hammarby delvis över och inte helt oväntat vann matchen med 2-0.

Matchen inleds inte helt oväntat som en jämn match där inget av lagen skapade några egentliga målchanser under de första tio spelminuterna. Vittsjö visar upp ett stabilt spel där försvaret, så här långt ser det väldigt stabilt ut. Ulf Kristiansson, Vittsjös tränare är mycket aktiv från kanten. Vittsjö får en frispark från högerkanten men denna försvaras av Hammarby.

Det blev återigen en mycket hård match mellan två väldigt starka lag

Clara Markstedt och Linda Sällström har börjat väldigt bra. Matchen står och väger efter 20 minuter spelade. Katrina Gorry får en mycket, mycket tveksam varning i 23 minuten.
Nellie Persson får en hård stämpling i 24 minuten, av domare Tess Olofsson (!) Nellie kliver av planen. Clare Polkinghorne har känning åt ryggen.

Hammarby har dubbelhörna efter 30 minuter, farligt men försvaras bort. Hammarby tar över lite i spelet just nu, Vittsjö ser lite pressat ut. Duktiga Nellie Persson är tillbaka i spel, även Clare Polkinghorne verkar ok nu.

Efter 38 minuter får Jutta Rantala ett gult kort. Vittsjö slår lite för många felpassningar just nu. Madelen Janogy är mycket nära att styra bollen i mål för hammarby i den 42 minuten. ”Lainey” Burdett ser stabil ut i Vittsjömålet. Efter två minuters tillägg blåser domare Tess Olofsson av första halvleken, som rättvist slutar 0-0.

Vittsjö inleder andra halvlek mer offensivt och matchen tendrar att bli än mer jämn. I 51 minuten får Clara Markstedt en rejäl ”lårkaka”, men fortsätter spelet efter ett tag. Markstedt kommer i 54 minuten helt ensam med Hammarbymålvakten, men målvakten räddar.

Lite oväntat gör farliga Madelen Janogy i 56 minuten, via vacker nick, 1-0 för Hammarby. Hammarby, nu stärkta av ledningsmålet pressar hårt och skapar flera farliga chanser. Vittsjö gör byte, Linda Sällström i Vittsjö går ut, Moa Karlsson kommer in. Kort efter går Nellie Persson ut och in kommer Sarah Stratigakis.

Charlotte Grant gör en mycket stark insats i matchen

Hammarby har nu efter 70 spelade minuter ett spelmässigt övertag. Vittsjö får jaga mycket i försvarsspelet vilket tar på krafterna. Som en följd av detta lyckas inte Vittsjös kontringar riktigt, det blir för många felpassningar, tyvärr. I den 75 minuten punkterar Hammarby matchen genom att Vilde Hasund efter fin assist från Madelen Janogy utökar ledningen till 2-0. En helt felplacerad Burdett i Vittsjömålet missbedömer ett hårt välriktat skott från vänsterkanten.

I slutminuterna gör Vittsjö ytterligare byten. Kayla Adamek ersätter Sura Yekka och Hanna Ekengren ersätter Clara Markstedt. I matchens femte förlängningsminut får Hanna Ekengren ett rött kort, -vilket får anses som ett mycket hårt domslut!

Matchen slutar med hemmaseger för ett något starkare Hammarby med 2-0.

För Vittsjös del gäller nu att ladda för seriens andra omgång vilken är en hemmamatch mot IF Brommapojkarna den 2 april.

Matchen spelas på Österås i Hässleholm med start klockan 15.