Stratigakis tvåmålsskytt då Vittsjö besegrade Linköping

VITTSJÖ. Det kom som förväntat att bli en spännande match mellan två starka lag. Vittsjö gjorde en allt igenom gedigen laginsats och vann med 2-1.

Redan från start var hemmalaget det lag som visade mer beslutsamhet i både anfall och försvar.

1-0 till Vittsjö genom Sarah Stratigakis

Inte helt oväntat och framförallt rättvist var det också Vittsjö som efter halvtimmen spelad genom Sarah Stratigakis tog ledningen. Hemmalaget radade därefter upp ett antal chanser som med lite tur mycket väl kunde blivit mål. Under resten av halvleken var det Vittsjö som helt svarade för de farliga chanserna men lagen gick till vila med 1-0 på måltavlan.

Hemmalaget inledde andra halvlek offensivt med flera skott mot mål. Efter vad verkar missförstånd i försvaret släpptes Yuka Momiki fri i straffområdet och kvitteringen var ett faktum. Sju minuter senare sköt Sarah Stratigakis från vänster ett lågt vasst skott som gick rakt i mål. Sarah blev därmed tvåmålsskytt. Ett helt rättvis resultat så här långt.

Sarah Startigakis gör rättvist  2-1 till Vittsjö

Kort därefter har Vittsjö ett skott som tar i ribban.

Skott i ribban...
Tyvärr hade domare Lovisa Johansson i detta läge redan lagt spelet på en nivå där hon tillät både tröjdragningar, knuffar i ryggen och hårda attacker ibland med knä före mot spelare. Kanske som en följd av detta skadades Lisa Klinga så illa och fick bäras ut på bår. Det än mer märkliga var att det hela tiden var samma Linköpingsspelare som bar sig illa åt utan att domaren ingrep.
Vittsjö slog under de sista tio minuterna vakt om sin ledning och gjorde detta på ett förtjänstfullt sätt. Vittsjö vann den svåra matchen med 2-1 och har nu på 5:e platsen 42 poäng, tre poäng från tredjeplatsen som innehas av just Linköping.

Det tätnar alltmer i toppen av tabellen och de sista fem omgångarna kommer därför att bli mycket spännande att följa.

Den 6 oktober kl 18 är det dags för Vittsjö att på bortaplan möta BK Häcken.
Nästa hemmamatch spelas inte förrän den 22 oktober och då mot Rosengård.