Ingrid Widell styr i Vittsjö GIK

Skriv utStyrd av Göran Persson i Katrineholms kommun
Ingrid föddes i Sköldinge, nära Katrineholm i Södermanland.
- Jag började tidigt spela fotboll i Flen Södra, i division 3, men var ingen stjärna, menar Ingrid. Där blev det många andra frivilliga insatser för min del som att krita planen före match, städa och att stå i klubbens kiosk när det behövdes.
Jag kan inte låta bli att fråga hur det var under f.d. statsministern Göran Perssons tid som kommunalråd i Katrineholm.
- Jo han var nog väldigt populär. Det hände mycket positivt i kommunen under hans tid. Han styrde och bestämde verkligen!

Idrotten gav nya kontakter
Ingrid berättar att hon överhuvud taget inte kände någon i Vittsjö när de flyttade hit.
- Det blev idrotten som gav mig kontaktytor, säger hon. Jag började nämligen i Vilmagymnastiken med gympa och step-up. Senare blev jag självlärd gympaledare och faktiskt också ordförande för Vilmagymnastiken som är ett av de fyra benen i Vittsjö GIK idag, förklarar Ingrid.
De andra benen är friidrottssektionen, dam- respektive herrsektionen i fotboll. Ingrid valdes tidigare i år som ny ordförande i klubben efter Bo Persson. 

Tvekade inför att bli ordförande
- Jag fick frågan från valberedningen och några enskilda medlemmar i klubben för något år sedan. Det krävs att familjen ställer upp och där fick jag klartecken. Det krävs också att det fungerar bra med jobbet.  jag jobbar på Eon där jag är specialist inom förvaltning och underhåll av elnätet. Jag jobbar nu tre dagar per vecka i Malmö och två i Hässleholm. Då är det lättare att kombinera jobb och fritidsintresse. 
- Klubben har omfattande verksamhet och det krävs en stark ekonomi med många engagerade ledare och sponsorer, fortsätter Ingrid. Det är verkligen ett stort ansvar att sitta i styrelsen. Vi har just nu 468 betalande medlemmar och är därmed den största idrottsföreningen i Vittsjö. Det händer mycket intressant. Den 20 september kommer Mustafa Mohammed hit tillsammans med Lilla Sportspegeln. Även en liten klubb kan!
Ingrid berättar att hon ser det första året som läroår.
- Det står mycket skrivet i väggarna. Om det vet jag inte så mycket, ler Ingrid. Men det kan kanske vara bra med någon utomstående utan detta historiska arv. Kanske jag kan tillföra något nytt och bra som ordförande. Kunskapen om vad som har skett och hur man jobbat tidigare finns bland de kvarvarande ledamöterna i styrelsen.

Hur ser framtiden ut?
Vi pratar om de stora idrottsliga framgångarna, inte minst för Vittsjö-tjejerna men även friidrottarna och herrfotbolls-laget som leder div 7 och vad som kan hända i framtiden. Jag frågar Ingrid om hon vill sia om klubbens framtid.
- Hur ser det ut år 2019, undrar jag?
- Intressant fråga, inleder Ingrid. För det första har jag lämnat ordförandeposten. Kanske vi har sålt idrottsplatsen med klubblokalerna och istället hyr dem av kommunen? Jag tror vi fortfarande spelar fotboll på hög nivå liksom friidrottarna hävdar sig bra. Jag tror att vi har ungdomsverksamhet i samverkan med andra klubbar som Bjärnum och LdB Malmö. Jag hoppas att vår ekonomi har utvecklats och att vi vårdar våra ideella krafter så att de fortfarande känner glädje i att ställa upp. Jag tror att vi får acceptera att vårt geografiska läge gör att vi inte kan hålla kvar utvecklingsbara talanger särskilt länge. Men ekonomin är nyckeln till framgång. Utan god ekonomi står vi oss slätt, avslutar Ingrid Widell samtidigt som vi hör att Erika Pettersson gör 2-0 i matchen mot Eskilstuna United. Framgångarna fortsätter.