45:e METARTÄVLINGEN VID HÅRSJÖN

Skriv ut

HÅRSJÖ. För 45 året efter premiären för metande vid Hårsjöns stränder. 1967 var det i söndags dags för kroktag med firrarna i sjön.

Förhållandens var näst intill idealiska men hade vinden varit rent västlig hade förutsättningarna varit fullkomliga.

 

En behagfull tillvaro att väntande sitta på bryggan och spana på flötets gupp!

Nu var vinden mer från SV vilket orsakade att flöten drev in mot den kraftiga vassväxten utmed stränderna. De flesta av de 44 anmälda som provade fiskelyckan fick något napp och förmodligen hade mörtarna vuxit till sig sedan förra året då dagens mesta vikt blev 1 130 gram mot 980 gram förra året. Den firre som hade lägst vikt av de inlämnade fångsterna vägde endast 21 gram.

Någon fick då och då bottennabb som i bästa fall blev en pinne från botten (fiskpinne!). Någon var så ivrig att dra upp fångsten att både fisk och flöte hamnade ett par meter upp i trädgrenarna. Under två timmar metades så in i vassen och den allra mesta fångsten var över storleken på en ansjovis.  I år fanns det metare som provade på lyckan på ”Hårsjösidan” av sjön där stränderna var mer metarvänliga.

Prisutdelare var Petra Storm Henriksson från Hästhult AIK fördelade pris till nästan var tredje tävlande. Högst vikt på sin fångst hade Sven Erik Johannesson med 1 130 gram, 2: Ida Nilsson 723 gram, 3: Sten Jönsson 662 gram, 4: Stig Jönsson 652 och Henrik Marke 611 gram.