VERNISAGE HOS GÖTESDOTTER

Skriv ut

BJÄRNUM. Denna gång hade Gunnel Götesdotter bjudit in två konstnärer från sydvästra Skåne, Maimo Widesjö och Carl Bertil Widell från Lomma resp Malmö. Få känner Carl Bertil men många fler känner Calle Widell i alla fall nere i sydväst där han är en välkänd konditor.
För att börja med Calle så kan han måla tavlor, göra bronsskulpturer och marsipanskulpturer samt baka syndigt goda kakor. Hos Gunnel visade han prov på alla dessa egenskaper. Tavlor och bronsskulpturer fanns utställda, marsipanrosor tillverkades på plats och vetebrödet som bjöds till kaffet hade han bakat på morgonen. Tänk, vad en del kan!

Här visar Calle upp tre av sina konstarter – marsipanrosen den gav han till mig – men titta på pingvinen, den var bara helt underbar.

Calle är representerad över hela världen både med målningar och skulpturer, hans utbildning omfattar otroligt mycket – man kan fråga sig hur han hade tid att driva alla sina kondis i Malmö.

Det var svårt att välja en favorittavla hos Calle men väder är alltid aktuellt så till slut valde jag "Väderzoner" som min favorit.

 

 

 

Maimo Widesjö med Lomma som hemort har minst lika många meriter som Calle- även om vi bortser från marsipanskulpturerna. Hon har medverkat vid utställningar – både enskilda, duo- och samlingsutställningar runt om i världen och är också representerad vid ett flertal företag.

 

Maimo har ofta ett tema för sin konst. Om detta verk – stort och mäktigt – säger Maimo att hon avser ”kommunikation och relation som ibland kan vara svårt och hårt som sten, som svårforcerade glaciärer eller att ta sig igenom regnskogar. Kanske känslan att vara på djupt vatten. Lyckas det så blir ”broarna” som en livsnerv som dock kan vara skör och kräver en fortsatt dialog och underhåll”.

Jag fastnade för denna tavla ”Sommarhetta” kanske för att jag gillar färgerna som verkligen påminner om en het sommardag

Många besökare hade sökt sig till Ateljé Götesdotter denna lite gråmulna dag. Inomhus rådde dock värme tack vare Gunnels omtänksamhet, gästfrihet och goda kaffe och så konstnärerna som bjöd inte bara på en konstupplevelse utan också på sig själva.