Lions försöker hjälpa.

Skriv ut

Lions i Vittsjö Bjärnum har bland annat som sin filosofi att i mesta möjliga mån ”arbeta” ihop de pengar vi behöver få  in och så lite som möjligt stå och skramla med bössor. Vi ”skramlar” som regel bara vid nationella aktioner.
Vi gjuter present -artiklar till Finja Betong, samlar in pantkvitto och säljer t.ex. Lion Mints mm.

Då jag idag åkte runt och samlade in den gångna månades resultat av Mintförsäljning blev jag något snopen över 2 resultat. På Golfklubben säljer vi Lion Mints och där borde varit 170 kronor i bössan, men där var bara 60. Alltså har någon eller några ”glömt” att betala. Jag har hört att golf skall vara en dyr sport, men tar man en rulle Mints borde man vara så ärlig att man betalar. Men den 10-an behövs kanske för att betala golfspelet. Även på Handelsbanken kan våra kunder inte betala, där fattades 50%.Detta innebär att vi får lite mindre att dela ut till det som vi finner angeläget.


Idag tog jag även hand om de  pantkvitton  som människor i Bjärnum och Vittsjö lägger i de pantlådor som Lions har satt upp på respektive orts ICA-affär. Det var ett nöje att räkna samman detta. Under augusti månad har vi fått in 818 kr. och totalt i detta verksamhetsår 1.692 kr. ( Lions har brutet verksamhetsår.) Förra året gav dessa pantlådor totalt 5.979 kr. Tack till Er alla som hjälper oss så att vi kan hjälpa ung som gammal, både i vårt närområde, nationellt och internationellt.