Samordning mellan föreningar i Bjärnum

Skriv ut

Under kvällen diskuterades kommande evenemang under hösten, samt hur man på ett trevligt sätt skall genomföra julskyltningen den andra advent. Beslutet för den 4 december blev att man skall genomföra ”julskyltning” dels nere vid ICA som vanligt, men också satsa mer på arrangemang hos Gunnel Götesdotters ARS DIVINA. Eventuellt kommer Lions att ordna hästtransport mellan byn och konstmuseet. Det diskuterades också att bjuda in knallar/hantverkare. Fler detaljer för julskyltningen kommer att tas fram vid nästa möte som är redan den 11 oktober. Till detta möte hoppas Staffan att ännu fler föreningar kommer.

Arne Wighagen från Bjärnums Museum hade med sig ett ambitiöst utkast till museets arrangemang under 2012. Flera andra föreningar noterade säkert att de sett mot museets planering var i ”bakvatten”.

Ofta är det svårt att finna tid för just samordning som passar alla och samtidigt leder mot det gemensamma målet/syftet med samordningen. En anledning är att föreningar av olika skäl kommit olika långt i sin planering. Ett förslag att tidigt träffas och/eller utnyttja Kalender på www.vittsjobjarnum.nu framfördes. Att använda Kalendern på webben är helt kostnadsfritt och ger en bra överblick av vad som är planerat i både Bjärnum och Vittsjö. Den enskilda föreningen lägger själv in sina uppgifter. Underlaget publiceras därefter av webbtidningens jourhavande redaktör. Flera närvarande menade att detta skulle kunna vara en framkomlig och enkel väg att finna tider som inte kolliderar med andra begivenheter. Staffan menade att vi inte skall glömma att det ofta är samma publik som föreningarna konkurrerar om, därför är samordning viktig.

Nästa möte för samordning är redan den 11 oktober hos Gunnel Götesdotter. Gruppen bestämde också att gruppen skall träffas den 17 januari även denna gång hemma hos Staffan och Gunnel.

Som framgår är det vikigt att du nu ser till att ”din” förening är representerad vid dessa kommande möten.