BRANTLIDEN FÅR NY STRÄCKNING

Skriv ut

VITTSJÖ. Efter årtionden av väntan börjar väntetiden nu komma till vägs ände. Nuvarande Brantliden med utfart i den skarpa kurvan en bit in på Hårsjövägen kommer lagom till julhelgen att eliminera riskerna för trafikolycka. Den nya utfarten kommer att bli betydligt trafiksäkrare.

Bilden visar skylten Brantliden som om några veckor kommer att flyttas till nya Brantliden.

 

 

 

 

 

 

Nuvarande Brantliden har varit en riskabel utfart ända sedan cyklar och bilar kom in på körbanan. Märkligt nog har inga större olyckor inträffat trots den trafikfarliga utfarten. Det är väl tveksamt om ”skvallerspegeln” har haft en bidragande orsak. På många platser har en sådan spegel ingett falsk trygghet och varit orsak till olyckor.

Brantlidens nya utfart blir ett hundratala meter väster om nuvarande och sedan några veckor har planeringsarbeten pågått med skogsavverkning. Mossen ner till två meter djup har grävts ut och lämplig materia från en intilliggande kulle har fått bli bottenlager till nya vägen som blir omkring 300 meter lång.

Kostnaden för den nya Brantliden beräknas till något under två miljoner kronor. Asfalteringen kommer troligen inte att ske förrän fram på vårsidan då hela vägbanan behöver ”sätta sig” en tid.

Vid en samling dit boende i området var kallade var det Ingemar Persson som höll den första informationen till berörda. Alla var överens om den förbättrade in- och utfarten men hade gärna sett att informationen kommit tidigare. Den planerade vändplanen kommer att flyttas några meter efter önskemål från de berörda. Omkring tio intressenter hade mött upp till den senkomna informationen.

Arbetet med att färdigställa den nya Brantliden pågår från båda hållen för att gatan skall bli farbar till julhelgen.