VITTSJÖ -- CANADA

Skriv ut

VITTSJÖ. Det började med sopplunch i församlingshemmet och slutade i Canadas otillgängliga urskogar. Det var storviltjägaren Lennart Lundstedt från Boalt som berättade om sina äventyr från sina många jaktresor till det stora landet i väster.

Storviltjägaren och vildmarksälskaren Lennart Lundstedt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lennart Lundstedts jaktresor började 1973 och han återkom från årets resa för ett par veckor sedan. Hans berättelse sträckte sig från Norra Ishavet till Canadas stora och otillgängliga vildmark. Han berättade också om den stora guldruschen då det fanns omkring 40 000 äventyrare som sökte den glimmande metallen. Där fanns även en kyrka och några totempålar ledsagade resenärerna till rätt plats.

Vid den första resan till sitt jaktparadis byggde han en knuttimrad stuga som logi men även som skydd mot kringströvande björnar och andra farligheter. Från denna hans nya bostadsplats var det 18 mil till närmaste bebyggelse. Enda förbindelsen till andra området var radioförbindelse för att beställa ett sjöflygplan som landade på en ganska närbelägen sjö. Då kunde han få de nödvändigheter som behövdes för dagliga uppehället. Längsta tiden har vistades i Canada var under åtta månader och han försörjde sig lekamligt som Sveriges stenåldersfolk med jakt och fiske.

Beträffande olika nödvändiga tillstånd provade Lennart Lundstedt på att till exempel först bygga en jaktstuga och sedan bjuda in en högre beslutande på besök för att få tillståndet. Detta system lyckades alla gånger!

”Jag dras till Canada för att träffa vänner och vistas i den storslagna naturen”, berättade Lennart. Givetvis finns jaktvapen alltid med på hans strövtåg. Han har för avsikt att hålla på med sitt yrke som organisatör av jaktresor så länge han orkar med. Beträffande sabbatsår så slog Lennart samman två år och stannade hemma men vildmarken lockade. Jaktintresset finns även i Sverige och det som står närmast till buds är vildsvinsjakt.