ISDISKO PÅ RINKEN I HÄSTHULT

Skriv ut

HÄSTHULT/VITTSJÖ. Målet för de 200 besökarna under eftermiddagen på söndagen var ishockeydammen i Hästhult. Dammen anlades för flera tiotals år sedan som en ishockeyrink där Hästhult AIK spelade och tränade. Verksamheten avstannade men de senaste fem-sex åren har det ordnats isdisko på dammen då isen varit bärkraftig.

Utrymmet var stort och välordnat för de 200 besökarna som kom till isrinken i Hästhult

Bil efter bil kom på den smala byvägen med dammen i sikte. På plats fanns Marianne och Bengt Svensson som var ensamma arrangörer till samlingen på det hala underlaget. Inte nog med att de arrangerade, de bjöd också alla deltagarna på nygrillad korv i det kyliga vädret.

Dammen i Hästhult var i söndags ordnade både för ishockeyspelare mellan de två uppförda målburarna och utanför sargen bestående av en snövall, hade skridskoåkarna sitt eldorado med skridskor av olika modeller. Dock fanns det inga gammaldags ”sillarör” på isen utan det var ändamålsenliga och moderna åkdon som på fötter(na).

-Det mest positiva var att alla unga skridskoåkare hade hjälm på huvudet, berättar Bengt Svensson medan Marianne hade fullt sjå att värma korvar till hungriga strupar.

Beträffande huvudskydd var det ytterst får vuxna som var försedda med hjälm.

Under tre timmar som isdiskot var öppet flödade ljudstark musik från diskjockeys utestudio medan alla unga åkare tog tillfället i akt att glida fram på det hala medan några försökte sig på bandyspel . Givetvis fanns det besökare som inte åkte på isen utan samlades till social samvaro där olika frågor kunde dryftas utan att några omspännande beslut fattade. Alla var dock rörande överens om ett rejält tack till Marianne och Bengt som organiserade och dessutom bjöd på nygrillad korv.

Skall det hända något stort på ideell väg på landsbygden är det i Hästhult det skall ske!

Söndagen användes till friluftsliv på det hala i Hästhult.