En tredjedel av damallsvenskan spelad

Skriv ut

VITTSJÖ. Åtta av de totalt 22 omgångarna i damallsvenskan är nu spelade. På lördag påbörjas den nionde. För Vittsjös del innebär detta bortamatch mot Jitex.

Ingen trodde väl på fullt allvar att vårt eget hemmalag skulle ligga så här bra till en tredjedel in i spelprogrammet. Att dela förstaplatsen med Tyresö FF och LdB FC Malmö, samtliga lag idag på 18 poäng är helt otroligt.

Mycket kommer naturligtvis att hända under de kommande matcherna. Att motståndarlagen idag fått klart för sig att Vittsjö inte kan tas med en klackspark är också helt klart. Detta innebär troligen att Vittsjö kommer att möta mer förberedda motståndare och därmed tuffare motstånd i matcherna framöver.

För några veckor sedan skrev vi om fotbollsexpert Perlskog, han som inte hade så mycket till övers för nykomlingar som Vittsjö. Nu har kanske Perlskog varit inne på www.vittsjobjarnum.nu och läst vår artikel. Han skriver lite annorlunda idag. Han skriver till och med så här; "Vittsjö trotsar experttipsen…..Vittsjö GIK ställer i stort sett samtliga experttips på skam (så här långt). En nykomling som överraskar. Det är nästan så att jag får lov att göra en ”Anrellare”, fotografera mig med en dumstrut på huvudet och lägga upp bilden på hemsidan". Läs krönikan här
Vi säger bara välkommen i Vittsjö GIK fanclub, Perlskog!

Nu håller vi naturligtvis alla tummar för att det återigen skall bli en vinst för Vittsjö uppe i Göteborg på lördag.

vi hoppas på många mål.........

Denna gången är det som sagt Jitex BK som är motståndare i Göteborg. Förra gången var det Kopparbergs/Göteborg FC och då åkte tjejerna hem med en vinst på 1-2. Vi hoppas på repris.
Lycka till!