SYFÖRENING SÅLDE JULKAFFE

Skriv ut

VITTSJÖ. Kyrkliga syföreningen i Vittsjö hade försäljning och visst fanns det syarbeten som utbjöds till försäljning men det mesta av utbudet var skänkt. Totala intäkterna blev 12 000 kronor. Samlingen började med Stanley Thuvesson berättar om sin morbror Hans Hallebos levnad och verk.


Stanley Thuvesson sjunger sin morbroders visor.

Hans Hallebo började skriva dikter redan då han var sju år och tillgången på skrivpapper var begränsad. Papperspåsar klipptes till i lagom bokformat och då kom den första boken ut. I två exemplar varav Thuvesson är innehavare till ett exemplar. Sammanlagt producerade denne poet 12 000 dikter. Bland annat blev det en dikt om blyertspennan men det förekom också många andliga dikter.

En av de många böckerna innehöll dikt om hela kyrkoåret. Stanley läste en av dessa samt sjöng dessutom en av de tonsatta dikterna från hans morbror.
Efter kvällsfikan började försäljningen med Calle Präst som försäljare av bröd i olika varianter, ljus och korsstyngsjulkort på papp. I halvtid tog Jan Rosén över budinsamlingen och då fick auktionsklubban plockas fram. Sortimentet fortsatte med ostkakor, julkaffe och stenugnsbakat samt en mängd andra prylar.