TOSCAKAKAN KOSTADE 500 KRONOR VID AUKTION I VERUM

Skriv ut

VERUM. Långborden var dukade och väntade på besökarna till syföreningens auktion i församlingshemmet. Vid ankomsten stod ”sytanterna” och handhälsade var och en besökare. Vid alla större auktioner finns det som regel två auktionsropare, så och i Verum var det Calle Präst och Ingvar Larsson avlöste varandra i halvtid.

Verumskören underhöll med sång vid träffen i församlingshemmet.

Verumskören inledde med vikarierade kapellmästare Ulla Aronsson som med dragspel höll takten för sångarna som inledde med ”Vilken härlig dag”. Julstämningen togs ut lite i förskott då Calle Präst höll andakten med anknytning till ”Var hälsad sköna”. Denna psalm sjöngs också unisont. Kören avslutade med ”Farväl till sommaren” innan fikapausen började.

Två körmedlemmar sjunger Julpsalmen vid auktionen i Verum.

Tidigare år har syföreningen hållit sin auktion vart tredje år då de tillsammans med två övriga föreningar har alternerat. Nu har verksamheten avstannat hos de två varför syföreningen i fortsättningen blir ensam auktionshållare. Ännu är det inte beslutat om auktion skall hållas varje år med syföreningen som värd.


Calle Präst bjuder hela famnen i utbyte med ägg.

Utbudet med auktionsgods var välsorterat med ägg, kakor i olika varianter samt stenugnsbakat. Inget klubbslag förkunnade då budgivningen var slut utan det blev en knogknackning i bordet.

Med väntan följer dessa besökare budgivningen i Verum.

Utbjudna varor kryddades med Calles humoristiska historier. Bland utbudet på denna lantliga försäljning fanns även en foderautomat (för småfåglar).
Ingvar Larsson tog över knackningen i bordet och sålde bland annat bullar, sockar och vantar. Den traditionella toscakakan fick lika traditionell köpare som fick punga upp med 500 kronor medan köparen av kaka nummer två klarade sig med 350 kronor. Julbock och medicinalväxten fann sina köpare liksom julgransmattan som bytte ägare för 300 kronor. Totala intäkterna för kvällens bygdesamling blev 11 100 kronor.  Detta belopp kommer bland annat att fördelas mellan Furuboda, IM med flera. Beslut om detta görs på årsmötet. Kvällen avslutades med kvällspsalmen.