Stipendieutdelning och mållotteri i fullsatt teatersal

Skriv ut

VITTSJÖ. På måndagskvällen genomfördes både stipendieutdelning och dragning i Vittsjö GIKs årliga och populära mållotteri.

Det var inför en helt fullsatt Teatersal som föreningens ordförande Anders Åberg startade kvällen med att dela ut två stipendier ur Wittesjös fond. Årets stipendier tilldelades två unga fotbollsspelare nämligen Isak Olsson och Nathalie Cederfelt.

Motiveringen till båda var att de får stipendiet för ”sin mognad i spelet”.

De är båda tongivande i sina respektive lag och har stor potential att utvecklas mer. Isak har som 13 åring spelat i startelvan i Vittsjös herrlag och Nathalie var uttagen till den sista damallsvenska matchen borta mot Göteborg.

Vad gäller Wittesjös fond så startade denna 1995. Den tilldelas en eller flera skötsamma, lovande juniorer enigt beslut från styrelsen. Alla föreningens sektioner kan nominera kandidater. Priset har under de gångna åren fördelats till såväl friidrottare som fotbollsspelare.

Sammanhållande för årets Mållotteri har varit Sven Lindström som till sin hjälp haft Åke Johnsson, Sara Jönsson, Per Gunnarsson, Ingrid Widell och Tomas Glimmergård. Detta mållotteri har en lång tradition i föreningen. Spelreglerna de tre senaste åren har grundat sig på hur många mål vårt allsvenska damfotbollslag gjort. I år var det 21 mål och för dessa fick man betala sex kronor per mål. Med andra ord kom en lott att kosta 126 kronor. Intäkterna går tillbaka till klubbens alla idrottsaktiviteter.

Ungefär 170 förväntansfulla suporters började kvällen med att avnjuta en delikat landgång, som sponsrats av Vittsjö Sjukhem. Under tiden fanns Björn Lundbäck på scenen och framförde ett antal kända melodier.

Efter kaffet var det Tomas Glimmergård som tog över mikrofonen för att starta dragningen av de 108 vinster som klubben, mycket tack vare Sven Lindström lyckats få sponsorer att skänka.

Tomas Glimmergård, Erik, Jennie Birgersson, Sven Lindström höll i dragningen

Tomas varvade dragningen med en hel del humor. Tursamt för Tomas var kanske att Erik, ungefär 5 år, fanns på plats och läste upp de dragna numren.

En trevlig kväll som säkert gav ”mersmak” för många.