Publiktaket ändras – öppnar för större publik

Skriv ut

VITTSJÖ, BJÄRNUM. Lovande beslut inför damallsvenska hemmapremiären mot Rosengård den 3 april på Vittsjö Idrottspark.

Kanske inte riktigt så här många som mot Tyresö 2012

Regeringen kommer att genomföra ändringar i publiktaket, rapporterar TT. 
Max 500 deltagare kommer att tillåtas vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. I lokaler som går att sektionera kommer 500 personer per sektion att tillåtas. Det innebär att till exempel stora idrotts- och kulturevenemang kommer kunna ta in fler än 500 personer, så länge lokalen kan delas upp i sektioner. 

– Det känns som en lättnad, säger Peter Gentzel, vd för Svensk elithandboll, till Dagens Nyheter. Bestämmelsen träder i kraft den 19 januari.

”Idrottsförbund och föreningar har redan upparbetade arbetssätt från tidigare under pandemin för att kunna genomföra smittsäkra evenemang med publik som håller avstånd vilket vi också tydligt framfört i våra dialoger med regeringen och Folkhälsomyndigheten. Att idrotten nu ges förtroendet att ta in 500 åskådare per sektion är mycket positivt”, säger Björn Eriksson, ordförande i Riksidrottsförbundet.

Ändringen innebär ökade möjligheter för föreningar med större arenor att ta in mer publik. Arrangören måste se till att hålla åskådarna på de olika sektionerna åtskilda, så att de inte kommer i kontakt med varandra under eller i direkt anslutning till evenemanget.