Custon Vägkrog i Skånes Fagerhult

Skriv ut

SKÅNES FAGERHULT. Den tredje december 2021 slog det äkta paret Torbjörn och Lena Strandberg upp portarna till Custon Vägkrog i Skånes Fagerhult. Det var efter övertalning från OkQ8, som äger fastigheten, som paret bestämde sig för att lämna Tjörnarp, där dom tidigare drivit vägkrog, och satsa på lokalen i Skånes Fagerhult.

Custon Vägkrog ligger på 73:an området och har öppet dagligen.

Äkta paret Lena och Torbjörn Strandberg driver Custon Vägkrog i Sk. Fagerhult

Att starta upp en ny verksamhet i dessa Coronatider innebär att man har lite mer emot sig än vanligt. Ändå har man lyckats få i gång restaurangen där både ”dagens” och á la carte finns på menyn. Svensk husmanskost som raggmunk och pannbiff är en självklar del av menyn men även lite nyare tillskott som gyros och kebab. Innan jul serverades det både julbord och jultallrik med många gäster. Detta utan att ha annonserat mer än på Facebook.

På Custon Vägkrog kan man beställa såväl dagens som a´la carte

- När det blir lite varmare tror vi mycket på att motorcykelåkare och ägare av gamla amerikanska bilar skall komma för bi och äta och fika, säger Lena. Sommaren är den bästa tiden för en vägkrog och får vi upp nya skyltar vid E4:n kommer många som nu bara kör förbi att stanna, fortsätter hon.

Lena Strandberg fann vi i kassan och i nästa ögonblick så serverar dagens.

Inredningen kommer till stor del från deras tidigare verksamhet i Tjörnarp. Inspirationen är hämtad från amerikanska ”Diners”. Väggarna är dekorerade med bilder på klassiska amerikanska bilar, navkapslar och nummerplåtar från såväl svenska som amerikanska bilar. På amerikanska bilskyltar står det vilken delstat de kommer ifrån. Så hade vi det också tidigare då varje län hade en egen bokstav. Bokstaven L var reserverad för bilar från gamla Kristianstads län och Malmöhus län hade M. Det var ganska trevlig att kunna se var en bil kom ifrån. Detta är sedan länge borta.

Interiören är som hämtad från Amerikanska ”Diners”

Custons Vägkrog är smakfullt inredd i Amerikansk-Svensk stil.

För den som verkligen gillar hamburgare finns en specialmeny med hamburgare från 200 gram till Mammut som är på 1000 gram. Ett kilo hamburgare borde räcka till de flesta. Då den serveras med tillbehör som ost, tomat, bacon och dressing borde man vara mätt när man reser sig från bordet. Om man nu kan det.

Vid vårt besök serverades det köttbullar med sås och potatis och redaktionen kan intyga att allt smakade helt förträffligt. Ett stort lycka till och snart återseende. Vi lär ju bli hungriga fler gånger i vår.