Umeå vann med 4-1 hemma mot Vittsjö.

UMEÅ. Nu har damallsvenskan dragit igång. Våra Vittsjö- tjejer har spelat sin första match och detta mot inte mindre än Umeå IK. 502 åskådare hade sökt sig till T3 Arena i Umeå på annandag påsk. De fick se en damallsvensk match av skiftande kvalitet. Redan efter drygt åtta minuter tog dock Umeå ledningen genom Tuija Hyyrynen för att därefter i 36 minuten genom Emmelie Konradsson dryga ut till 2 -0. Umeå fortsatte med att Linda Molin efter en dryg halvtimmes spel pricka in 3-0 för hemmalaget. Då endast fyra och en halv minut av första halvlek återstod var det dags för Sofi Andersson att utjämna till 3-1. Grattis Sofi till Vittsjö första mål i allsvenskan!

Andra halvlek blev mer målfattig och Vittsjö kom mer och mer in i matchen. Det dröjde ända till 79:e minuten då Lina Hurtig fastställde slutresultatet till 4-1 för hemmalaget Umeå IK.
Att få Umeå, det forna storlaget i sin premiärmatch i damallsvenskan är ingen lätt uppgift.

Glädjande kan vi dock ta del av lite fakta från matchen där Vittsjö hade 12 skott mot mål mot 7 för UIK. Vittsjö hade 9 hörnor mot UIK:s 3. Vad gäller frisparkar blev det 9- 8 till UIK. Med denna friska statistik i bagaget ser det riktigt lovande ut för våra damer som redan nu på söndag har sin första hemmamatch. Matchen blir naturligtvis historisk inte bara för "lilla" Vittsjö utan även mot det faktum att detta blir den första allsvenska fotbollsmatch som spelas i Hässleholms kommun.

Vi ses på Vittsjö Arena nu på söndag i god tid före klockan 15 då det är dags för match mellan Vittsjö GIK - AIK FF.