Fjärde raka hemma-segern för Vittsjö

VITTSJÖ. På söndagen var det åter dags för hemmamatch. Denna gång var det Djurgården som gästade Vittsjö Idrottspark. Efter spelade 90 minuter stod hemmalaget som segrare med resultatet 4-1

Vittsjö vann med 4- 1 mot Djurgården

Första halvlek kan tecknas som ett ställningskrig med ett visst bollövertag för Djurgården. Vittsjö fick inte alls till sitt passningsspel. I 36:e minuten fick Vittsjö straff och de 956 i publiken hoppades på en ledning för sitt hemmalag. Djurgårdens duktige målvakt räddade dock Sandras skott och lagen gick till vila med 0- 0 på matchtavlan.

Direkt i andra halvlek såg man att Vittsjö nu tagit tag i spelet. Redan 6 minuter in i andra halvlek visade detta sig med en kanonträff i överliggaren. Vittsjö var nu mer aggressivt och det märktes på spelarna att nu ville man verkligen vinna matchen.

Bollen är i mål!

20 minuter in i halvleken kom ledningsmålet genom Sandra Adolfsson som nu fick revansch på sin missade straff. Detta följdes några minuter senare av ytterligare en träff i överliggaren. 2-0 målet kom genom Sofie Andersson på passning av Johanna Andersson och åtta minuter senare kom 3-0 genom Kirsti Yallop efter assist från Sofie Andersson. Två minuter senare var det dags för Johanna Andersson att sätta 4-0 efter pass från Kirsty Yallop. Nu kände verkligen  publiken igen sitt hemmalag.

I mål igen!

I detta läge var naturligtvis segern för hemmalaget redan klar. Då fyra minuter av matchen återstod kvitterade Djurgården genom Natalia Rickne till 4-1.

Thomas Mårtensson var inte helt nöjd med spelet

Thomas Mårtensson var inte nöjd med spelet i första halvlek, samtidigt som han berömmer Djurgården för att störa Vittsjö på ett effektivt sätt. Thomas öser också  beröm över Vittsjös duktiga backlinje. Han menar även att Djurgården just nu ligger oförtjänt lågt ner i tabellen.

Från Djurgårdens sida framhålls att Vittsjö helt rättvist vann dagens match. ”Bensinen” tog helt enkelt slut i hela laget. Djurgården har tyvärr drabbats av ett stort antal långtidsskador vilket gör att laget slits hårt menar tränare Patrik. En tredjedel av årets samtliga matcher är nu spelade och säkert kommer Djurgården tillbaka.

Nu dröjer det ett tag till nästa hemmamatch på Vittsjö Idrottspark. Det dröjer faktiskt ända till den 30 juni då det är hemmamatch mot Tyresö. Fram till dess finns den 2 juni bortamatch mot Örebro, den 9 juni är det bortamatch mot Jitex och den 24 juni är et borta mot Kristianstad.