Vittsjö tog tre nya poäng mot Jitex

VITTSJÖ. Vittsjö tog på hemmaplan tre nya poäng i den sista matchen före speluppehållet. Detta genom att besegra Jitex BK med 2- 1.

Matchen startade för Vittsjös del tveksamt, man nådde inte den nivå vi såg i matchen mot Umeå. Det var Jitex som såg ett nummer större ut under den första halvleken. Inte helt oväntat tog också gästerna ledningen i den 21 minuten genom Mimmi Löfwenius. Kanske detta mål till del kan bero på den då lågt stående solen, som under halvleken måste varit besvärande för Loes Geurts.

De 574 åskådarna fick redan från start i andra halvlek se ett ”nytt” Vittsjö, som nu bestämt sig för att vända matchen. Mycket riktigt blev det också så.

Sofie Andersson kvitterade till 1- 1 i den 62 minuten. Laget fortsatt att spela övertygande och var nära att göra fler mål.

Slitvargen Elin Nilsen, hur orkar hon, fanns överallt och hade flera chanser under hela matchen.

I 74 minuten kom målet, tyvärr ett självmål, men visst var Vittsjö värda detta mål.
Efter matchen var Stefan Rehn, Jitex tränare nöjd med insatserna under första halvlek.

Under den andra halvleken menade Stefan att Vittsjö var det klart dominerande laget. Detta berodde till stor del på att Jitex då blev väldigt statiska.

Simon Sjöfors var för Vittsjös del inte nöjd med första halvleken. Undantaget menade han var Elin Nilsen. Inför den andra halvleken valde tränarduon att inte göra några lagändringar. I stället manade man på laget. Detta var säkert ett klokt val. Vinsten på hemmaplan gör att Vittsjö nu kan konstatera att man ligger på en sjundeplats. Nu kommer för flera spelare ett välbehövligt speluppehåll. Den 4 augusti är det åter dags, då i en bortamatch mot Umeå. Nästa hemmamatch genomförs den 18 augusti mot Mallbackens IF.