Vittsjö övertygade vid säsongsavslut

VITTSJÖ. Under söndagen spelades Damallsvenskans 22:a spelomgång och därmed också säsongens sista match. Vittsjö mötte hemma på Idrottsparken Örebro. Trots det blöta och kylslagna vädret kom det från Vittsjös sida att spelas en riktigt fin fotboll.

Matchen kom redan från start att handla mycket om Vittsjö. Laget dominerade under hela den första halvleken som dock kom att sluta oavgjort. I den andra halvleken startade Örebro ett försök att komma igång med sitt spel men ganska snabbt var det åter Vittsjö som dominerade.

Jane Ross skott helt otagbart för Örebromålvakten betydde 1-0 till Vittsjö

I den 57 minuten var det också hemmalaget som välförtjänt tog ledningen genom ett välplacerat distansskott av Jane Ross.

Elin Nilsen gör 2-0

Cirka tio minuter senare var det energiknippet Elin Nilsen som till publikens stora jubel utökade Vittsjös ledning till 2-0. Redan här var matchen vunnen, det var inget snack om att tjejerna skulle tappa sina tre poäng, det märktes på hela lagets vilja och intensitet. I den 86 minuten fick Emma Sjödahl bollen samtidigt som hon noterade att Örebromålvakten var något långt ut. Genom en perfekt lobb från Emma tecknades slutresultatet 3-0 till Vittsjö.

Det kyliga och regniga höstvädret bidrog säkert till att det var aningen glest på läktarna, endast 358 fanns på plats. Antalet till trots, så var ljudnivån högre än om Idrottsparken varit fylld. Publiken som ibland räknans som ”extraspelare” bidrog säkert genom sitt engagemang till att ge vårt hemmalag det där lilla extra som behövdes för att vinna matchen.

Vid presskonferensen menade Örebrotränaren att Vittsjö genom hela matchen varit det klart bättre laget och vunnit en helt rättvis seger.
Simon Sjöfors, tränare i Vittsjö var mycket nöjd med resultatet. Vi ägde i stort sett hela matchen. Det var lite i början av den andra som Örebro såg farliga ut men ganska snart hade vi åter greppet.
Thomas Mårtensson var väldigt nöjd med lagets insats. Han menade att man hållit fast vid lagets spelidé under hela säsongen och att laget vuxit framför allt under hösten. Thomas menade att om laget inför den kommande säsongen 2014 får vara någorlunda intakt finns förutsättningar att klättra riktigt ordentligt i tabellen.