Vittsjö besegrade tabelltvåan Örebro med 2-1

Skriv ut

VITTSJÖ. På söndagen mötte Vittsjö allsvenska damlag tabelltvåan KIF Örebro DFF på hemmaplan.

Matchen kom att bli en enorm laginsats från Vittsjös sida.

Sandra Adolfsson utsågs till Vittsjölagets bästa spelare

Örebro startade matchen starkt. Redan efter fyra minuter hade gästerna lyckats med ett skott i Vittsjös målställning och två som strök utanför Vittsjömålet. Efter hand som halvleken gick, kom Vittsjölaget mer och mer in i matchen. Såväl Jane Ross som Antonia Göransson och Emma Sjödahl och Sanna Svennson noterades för skott mot mål då den första halvleken var till ända. I detta läget måste man återigen ge beröm till Vittsjölagets starka försvarsspel inte minst målvakten Minna Meriluoto och Ifeoma Dieke som gjort strålande insatser under halvleken.

Knappt tio minuter in i andra halvlek kom till publikens jubel det efterlängtade målet!

Sofie Andersson gör 1-0

På passning från Sandra Adolfsson kunde Sofie Andersson sätta 1-0 till hemmalaget. Glädjen kom dock att bli kort. Redan två minuter senare kvitterade Örebro genom Julia Spetsmark och matchen stod åter och vägde. Vittsjöpubliken, trots att den denna söndag enbart bestod av 425 betalande, fortsatte att ”bära” fram sitt lag. Publiken var verkligen ”den extra spelare” som hemmalaget behövde i detta läget!

2-1 är ett faktum genom Jane Ross!

I den 62 minuten kom också det som alla hoppats på, Jane Ross gjorde 2-1 till Vittsjö. Återigen fick Stig Sjöberg anledning att spela fanfarer på Idrottsparken. Örebro kom naturligtvis nu att satsa allt framåt men det starka Vittsjöförsvaret visade åter sin klass. I matchens slutskede, en bit in på förlängningsminuterna var Antonia Göransson så när att få in ett tredje mål för hemmalaget. Hennes lobb över Örebromålvakten tog i överliggaren.

Örebrolagets tränare Rickard Nilsson var besviken vid presskonferensen. Vi spelade ingen bra match idag. Han menade att laget kanske inte ”landat” riktigt efter den tuffa matchen mot FC Rosengård i tisdags. Vittsjö är dessutom ett bra lag, fullt i klass med Örebro, avslutade Rickard.

Simon Sjöfors menade att dagens match var en av lagets bästa denna säsongen. Från det att Sanna Svensson tog en frispark i ryggen var det som att allt vände. Hennes insats gav kämpaglöd och energi åt alla spelarna. Vi visade åter att vi alltid kan stå upp på hemmaplan, avslutade en glad Simon Sjöfors.