Stark Vittsjöinsats mot överlägset Linköping

LINKÖPING. Vittsjö mötte på måndagskvällen ett mycket starkt Linköping. Naturligtvis extra stärkta efter bortavinsten i förra veckan mot serieledande Rosengård med 2-3. Matchbilden på Arena Linköping kom att domineras av hemmalaget och mycket av Pernille Harder och Kristine Minde. Kanske hade Linköping i minne den jämna matchen på Vittsjö Arena den 11 maj.

Under matchen kom Vittsjö återigen att visa upp sitt glimrande försvarsspel och kunde genom detta hindra att målsiffrorna rasade iväg. Matchen slutade 4-1 till Linköping.

Det kom dock att bli en mycket olycklig start för Vittsjölaget. Hemmalaget startade i högt tempo, vilket Vittsjölaget inte riktigt var beredda på. Detta resulterade i att man redan i den andra minuten tog ledningen genom ”målfarliga” Kristine Minde. Hemmalaget fortsatte att dominera spelet hela den första halvleken. Vittsjölagets enda skott mot mål kom iden 45 minuten, detta genom Sofie Andersson. I samma läge kunde Linköping räkna in inte mindre än 10 avslut mot mål. Hade inte Vittsjö haft sitt starka försvar hade siffrorna redan i detta läge rasat iväg riktigt ordentligt.

Återigen efter just två minuter, nu i den andra halvleken, upprepar sig ironiskt nog samma Kristine Minde och gör 2-0 till hemmalaget. I den 59 minuten kommer så äntligen Vittsjömålet. På passning av Sofie Andersson reducerar Elin Nilsen, just inbytt i andra halvlek ställningen till 2-1.

Elin Nilsen gjorde Vittsjömålet

I den 72 minuten tilldöms Linköping olyckligt en straff efter en situation mellan Mandy Van den Berg och Pernille Harder. Pernille förvaltar straffen säkert och utökar därmed ledningen för Linköping till 3-1. Linköping fortsatte att dominera spelet och kunde genom sina farliga Minde och Harder utöka sin ledning i den 85 minuten till 4-1, vilket kom att bli slutresultat.

Med tanke på att vid matchslut Linköping haft 21 avslut mot mål mot Vittsjös 6, skall vi vara glada över lagets starka försvarsspel.