Vittsjö tog med sig en poäng från Växjö

VÄXJÖ. Kanske satt söndagens segermatch mot Linköping kvar i kroppen. Vittsjö-spelarna fick bara tre dagars vila, men spelade på torsdagskvällen ändå oavgjort 1-1 borta mot Växjö.

Vittsjö inleder matchen bra och är halvvägs in i första halvlek det lag som för matchen. Växjö visar dock upp ett fint försvarsspel. Flera av Vittsjös avslut går dock för enkelt ”rakt i famnen” på Växjömålvakten. Vittsjö får hörna i den 10 min, Michelle slår den kort, blev inget farligt. Vittsjös tillresta hejarklack hörs nu mycket tydligt. Vittsjö sätter mer press och har ett fint anfall i den 16 minuten, ett skott som dock återigen går rakt i famnen på målvakten. Vittsjö spelar nu bra och har ett klart spelövertag i matchen.

Växjö har dock ett fint försvarsspel. I den 21 min slår Ebba Hed en hörna som nickas ut av Benediktsson. Från den 30 minuten verkar Växjö ha fått bättre ordning på sitt anfallsspel. I den 37 minuten får Michelle De Jongh till ett kanonskott efter pass av Tove Almqvist och Vittsjö tar därmed ledningen med
1-0.

Michelle De Jongh gör sitt 4:e mål i årets seriespel

Under de tre förlängnings-minuterna skapar Växjö två riktigt farliga hörnor som sånär kunde gett en utjämning i matchen.

Andra halvlek inleds mer jämnt. Vittsjö skapar en farlig frispark just utanför målområdet. Skottet skjuter dock Michelle rakt i muren. Växjö jagar nu kvittering och Vittsjö är lite pressat. I den 55 min skapar Växjö en hörna. Shannon plockar obehindrat ner bollen. Växjö fortsätter att jaga men Vittsjös försvar är så här långt stabilt. I den 60 minuten genomför Vittsjö ett byte, Ebba Hed går ut och Summer Green kommer in. Hörna för Växjö i den 62 min, rensas undan av Vittsjös försvar. Återigen hörs planens vad verkar enda hejarklack, Vittsjös! Michelle får en smäll 66 minuten men reser sig igen. Just nu är det Växjö som fortsätter pressa och Vittsjö får inte till anfallen ordentligt. I den 70 minuten kvitterar inte helt oväntat Växjö genom farliga Almegård. Nu slarvar Vittsjö och bjuder in Växjö i matchen inte minst genom därpå två farliga lägen som sånär kunde gett ytterligare baklängesmål. Växjö får sitt andra gula kort i den 78 min. Vittsjö gör sitt andra byte i den 80 minuten, Tove Almqvist går ut och in kommer Emma Lundh.

Så duktig Cathrine Bott är, gör inga misstag, hon finns dessutom nästan överallt.
Vittsjö pressar i slutminuterna och skapar tre hörnor. Efter tre minuters tilläggstid blåser domaren av matchen som slutar oavgjort 1-1.