Vittsjö tog tre poäng mot Eskilstuna

VITTSJÖ. Hemmalaget gjorde under lördagen en stabil insats i matchen mot Eskilstuna och vann med 1-0.

Vittsjö tog kommandot redan från matchstart. Under de första 20 minuterna hann Vittsjö skapa två hörnor samt fem avslut mot mål. Alexandra Benediktsson sköt i målställningen samt Ebba Hed, Michelle De Jongh, och Clara Markstedt hade skott mot mål.

Bollen i mål, 1-0 till Vittsjö

Vittsjöglädje

Utdelningen kom i den 21 minuten då återigen Clara Markstedt efter passning från Catherine Bott gav hemmalaget ledningen med 1-0. Vittsjö fortsatte att dominera spelet halvleken ut.

Före noterat 1-0 missade domaren detta Vittsjömål, bollen verkar vara över linjen?

I den andra halvleken ändrades matchbilden något. Eskilstuna kämpade för att skapa en kvittering och blev därmed det lag som ägde bollen mest. Samtidigt visade Vittsjö återigen upp ett försvarsspel som gjorde att gästande Eskilstuna inte bjöds på många direkta farligheter.

Efter tre minuters tilläggstid blåste domare Sandra Almkvist inför de 575 i publiken av matchen som slutade med seger för Vittsjö med 1-0 och därmed ytterligare tre välkomna poäng.

Ebba Hed gav allt...

.....samma gjorde Cathrine Bott

En stabil insats från hela Vittsjölaget där om några skall framhållas är det Ebba Hed och Chatrine Bolt som ger det där ”lilla extra” genom hela matchen.

Eskilstunas tränare gratulerade vid presskonferensen Vittsjö till segern. Han menade att det var en förväntad matchbild. Vittsjö är starka hemma. Vi behövde halvtidspausen och kom ut i andra halvlek med ett något bättre spel.

Thomas Mårtensson, tränare för Vittsjö var nöjd med laget. Tredje raka hemmasegern. Vi kommer djupare ner med spelet under första halvlek. Jag är glad att konstatera att vi har inget insläppt mål på hemmaplan så här långt. Vi är samtidigt stabila bakåt, avslutade Thomas.

Clara Markstedt berättade om sitt mål som var en fin passning från Catherine Bott som jag fick ”en tå på”, berättade Clara.

Tove Almqvist menade att laget är stabila hemma. Vi är duktiga på att omsätta det som vi går igenom under träning under matcherna och det ger resultat. Tove menade att med lite tur så hade det blivit fler mål för Vittsjö under matchen. Tove gav en stor eloge till publiken som verkligen bidrog under matchen. Tove fick medhåll från både Thomas och Clara. Thomas menade att de 575 på läktarna hördes som om de var 1000 personer.

På frågan ”hur långt kommer dessa resultat att bära”, svarade Tove att de fokuserar enbart på en match i taget. Just nu kommer vi att ställa in på bortamatchen mot Djurgården.

Nästa match för Vittsjö är som sagt bortamatchen mot Djurgården den 15 maj.