Vårbrasa i Vittsjö

VITTSJÖ. Vårvindar friska svepte över marknadsplatsen där majbrasan tänds, ryker rejält och elden slukar de torra grenarna snabbt. Men vad gör det, vi som kommit hit lyssnar på när hembygdsföreningens sånggrupp sjunger och spelemännen hanterar sitt instrument galant. De sjunger om att vintern rasat ut och de sjunger flera välkända sånger som hör till vårens ankomst precis som det brukar vara valborgsmässoafton.

Trevligt när sånggruppen kan komma samman och underhålla publiken med skön sång/musik och där man kan om man vill sjunga med så blir det allsång. En tradition som förhoppningsvis går vidare till nästa generation.

Härligt när så många ungdomar kommit hit idag och sitter på medhavd stol eller en filt på gräset. Det fanns ju både grillad korv att köpa men även något att dricka till. Eller helt enkelt kommit hit för att lyssna på sånger som handlar om våren.

Sven Röstin var dagens talare som höll ett bra tal om våren och det nya som man går och väntar på  och det finns framför en. Att vi skulle våga ta kontakt med en ny person som vi inte kände , våga gå utanför sin egen comfort zon. Att säga hej till någon som man möter kan bli spännande. Han höll ett glatt och ett inspirerande tal och lagom långt, tack, säger jag. Naturligtvis så fick alla som medverkade i Valborgsfirande en blomma, stort tack och en värmande applåd de var de värda för ett gott genomfört program denna valborgsmässoafton. Avslutar med vår fina nationalsång.

Nu blir det fyrverkeri från en farkost ute på vattnet, snyggt.

 

Top