Sköna maj välkommen

HÅRSJÖ. Idag när detta skrivs så har vi kommit in i maj månads allra första dag och vilken dag sedan. En dag som fick grönskan att slå ut i full blom i behaglig värme.

Gårdagen gick inte av för hackor den heller. Valborgsfirandet drog över hela vårt avlånga land och vid skolan i Hårsjö såg de ideella krafterna till att det även blev ett firande på denna vackra plats på vår jord.

Det hade samlats ihop ris till en stor majbrasa och sett till att grillar fanns tillgängliga för var och en.

Efterhand under kvällen kom det folk från både när och fjärran ett hundratal blev det visst till sist.
Så roligt och trevligt att så många kommer och tar del av denna gemenskap som sker i all enkelhet och trevlig samvaro.

Alla som kom hade var och en med sig av vad dom ville ha att äta eller lägga på grillen och att grillad korv var en av favoriterna det framgick klart och tydligt när man kollade in vad som fanns på de tre grillarna.

Innan majbrasan skulle tändas bad Hästhults AIK:s nya ordförande Annette Johansson om ordet. Hon hälsade oss alla hjärtligt välkomna till denna underbara kväll och att vi alla tillsammans bidrog till den gemytliga stämningen.

För den som ville fanns det även möjlighet till att köpa lotter och det var det många som ville. Hela tre ringar av lotter såldes och det drogs vinnare från var och en. När den ena dragningen var klar sattes vinster fram till nästa dragning.

När det sakta började skymma tändes majbålet och när den började falna fick vi alla se och njuta av ett fantastiskt fyrverkeri.

Tills sist , kära läsare, vill jag bjuda er på lite blomsterfägring från Korsahåla där nu tulpanerna ståtar i all sin glans.

 

Top