Sugen på kebab?
VITTSJÖ, BJÄRNUM. Visste du att det är ”Kebabens Dag” idag. Kebab sägs ha sitt ursprung i Anatolien i Turkiet och dess skapare påstås vara en man vid namn Kadir Nurman. I Turkiet betyder kebab grillat kött. Idag finns flera olika sorters kebab. Döner kebab, Iskender kebab, Adana Kebab, Sis kebab är några exempel. I Sverige är vi mest vana vid kebab i form av kebab- tallrik eller kebab- rulle men det finns även kebab- pizza. Skall man vara trogen dess ursprung skall köttet vara från lamm. Några förekommer även med antingen ox eller kycklingkött.

Det finns plats för maximalt 12 personer och här är det först till kvarn som gäller.


Sebastian Johansson, son till ”Kalle Baddare” och nu ansvarig för just Bygghandeln i Vittsjö, berättar att det faktiskt blivit ett riktigt ”ramaskri” efter ryktet om en eventuell nerläggning. Nu är det inte så illa, servicen till bygdens befolkning kommer att finnas kvar. Kalle tillägger att nu beror det faktiskt på kunderna om vi skall vara kvar med vår service.






Vi har enligt min uppfattning anledning att hedra de sju soldater, flygare, som dog vid Höjalen den 29 augusti 1944, strax efter midnatt. Vi gör detta lämpligen genom att på plats vid Höjalen delta vid högtiden, nu på fredag den 29;e augusti kl 19.

Under kvällen bjöds publiken även på ett extra inslag, detta genom en trio som serverade underbar jazz.