GRÖNA HISSEN

Den besåg vi också. Regnet gjorde dock att det blev något ”utspätt” men, trots det, var det en ytterst välredigerad underhållning. Det är en lisa för medvetande och inställning till mänskligheten att möta något så oskyldigt och uppfriskande rolligt och välspelat, som denna, nästan hundra år gamla fars i en bra moderniserad tappning. Vi tackar Fredriksdalsteatern och skådespelare. Fortsätt för tusan att nojsa på i välkänd stil och anda. Vi vill nämligen komma åter.
I skriften rörande pjäsen Gröna Hissen på Fredriksdalsteatern sommaren 2010 läser jag att vi göingar minsann haft en fot med i laget vi också. Den välsjungande och dansande Katarina Elmberg-Jonsson, som spelar Brita under augusti månad, har lagt grunden av sin långa utbildning i Bjärnum välrenommerade Musikteaterskola, som den benämns i det innehållsrika programbladet.

Utöver den visuella drinken på scenen hade vi tillfälle att, innan föreställningen, mer lekamligt avnjuta den vackra trädgården jämte våra medhavda ej gröna drinkar och tilltugg på en något fuktig gräsmatta. En vana vi har etablerat, som vi rekommenderar besökare till Fredriksdalsteatern att inlemma som en god entré. Efter föreställningen avnjöt vi - som Grande Finale - en välsmakande Wallenbergare på restaurangen i Helsingborgs Kulturhus. Givetvis även den med en välsmakande dryck. Ska det njutas så ska det.   
Bilden kan säkert få en njutningslysten läsare att planera för en tripp till Fredriksdal och den vackra friluftsteatern nästa år. För oss var det första gången vi drabbades av regn, men vi ger oss inte för så lite. 

 

Top