WGIKs ÅRLIGA LOPPIS


Trots att lokalerna är stora är trängseln enorm. Ingrid Widell, WGIKs ordförande, berättade att man till kl 13 – alltså under 1½ timme –sålt 1 000 inträdesbiljetter à 10 kronor. Efter kl 13 uppskattade man att det kommit minst lika många personer.

Utbudet av prylar till försäljning omfattar allt. Det finns nog inte någonting som saknas. Det fanns soffor, fåtöljer, furumöbler,
mattor, speglar, brickor, böcker, glas och porslin, vitvaror, sportutrustning både för sommar och vinter, hemelektronik och mycket, mycket mer.

 

Anders Grandin berättade att de är en liten arbetsgrupp som planerar, leder och fördelar arbetet med loppisen. Gruppen består förutom av Anders, som är den samlande länken, även av Sven Lindström, Ingrid Widell och Monica Thörn. De har under loppisdagen och de sista förberedelserna hjälp av 80 – 100 frivilliga idrottare, föräldrar och andra arbetsvilliga personer. Det är ingen liten organisation som skall till för att allt skall klaffa så att vittsjöbor och andra långtifrån kommande besökare skall få sitt fyndbegär stillat.

Byns egen auktionsförrättare, Jan Rosén, skall börja svinga klubban kl 14 men långt före dess var det många köpvilliga som studerade utbudet. Men Jan är hård och bestämd – det går inte att beveka honom till att sälja det som är avsett till auktion om man så vill betala aldrig så mycket.

Utanför loppislokalen såldes både varm korv med bröd och gräddbullar. Och – nytt för i år – det fanns också en liten servering där man för 50,- kunde få grillad kotlett, hamburgare eller korv tillsammans med potatissallad och rostad lök.

Loppisen är en god inkomstkälla för föreningen. Trots att allt inte är gratis som lokalhyran är så brukar nettot bli ca 85 000 kronor. Men jag undrar – och det kunde ingen svara på – hur många arbetstimmar som läggs ner på Loppisen, det måste vara jättemånga. Enligt bestämmelserna är det WGIKs huvudstyrelse som ansvarar för att pengarna kommer till nytta i de sektioner som bäst behöver dem.

 

Top