BYAKAMP I RÖKE

RÖKE. Byakampen sträckte sig utanför sockengränsen då Röke Sockengille inbjöd till ädel kamp om kunnandet i frågesport. Liksom tidigare var svaren svårare än frågorna! Deltagande lag kom från hemmanationen Röke också från Hörja och Västra Torup. De rutinerade lärde som ställde frågorna var Jan Berlin och Sven Ingvar Bengtsson. Det var bra spridning på funktionärerna men en enväldig fristående domare hade kanske varit bättre?

Allvetarna från Västra Torup, Gert Lindkvist, Ros Marie Johansson och Arne Elowson är belåtna efter vinsten och väntar på segerpriset.

 

 

 

I hälsningsanförandet av Yngve Nilsson gick han 50 år tillbaka till dåtidens frågesporttävling där häradsdomare och nämndemän ingick i juryn. De deltagande lagen i kvällens drabbning presenterade sig och lovade en hård kamp mot motståndarna. Under hela tävlingen med totalt 72 frågor låg laget från Röke knäppet före motståndarna men i näst sista frågan var det jämt mellan Röke och Västra Torup men i sista frågan var det Västra Torup som drog ifrån.

Redan i halvleks kaffepaus var lagledaren i Västra Torup, Arne Elowson segerviss: Vi tar dem i spurten, fast hans lag låg under med två poäng. Under nästan hela tävlingen var det ganska jämn fördelning mellan lagen då det endast skilde ett par poäng. I andra halvlek drog Röke ifrån men kampen räckte inte ända fram till målsnöret där resultatet blev Västra Torup 44 poäng, Röke 42 och Hörja 37 poäng. Yngve Nilsson konstaterade efter prisutdelningen att frågesporten nog åter var på frammarsch då kvällen gästades av 74 besökande i församlingshemmet. Frågesporten i regionen kommer att fortsätta!

Uppläggningen var bra och de 72 frågorna med svaren klarades av på två timmar exklusive fikapaus. Frågorna var varierande allt från bibeln till krigshistoria samt från dödsstraff till medicinfrågor. När det gällde hjältar och idrott hade alla lagen full pott liksom att dagens namn var Vallentin! 

Top