FYRTIOÅRSFIRANDE PÅ VERUMSVIS - NATURLIGTVIS.

Verum. På lördagskvällen anammade många trogna verumsbor inbjudan till festligheter vid Bygdegården. Vädergudarna var arrangörerna nådiga genom att, som omväxling, bjuda på sommarvärme utan regn. Även knotten hade tyvärr tagit åt sig  inbjudan och fanns på plats. Anledningen till festligheten var, som aviserats, att det aktiva Bygdelaget ville fira sina fyrtio år som förening. Som nabo blir man imponerad över hur många, såväl unga som äldre, som tar chansen när en trevlig samvaro bjuds.

När jag avvek vid tiotiden hade nära 200 besökare kommit, vilket är mycket bra med ett invånarantal på cirka 500. Dessutom antog man att alla ännu inte hade kommit.Stensons dansbandsorkester bjöd ideligen upp till dans. Det lockade de medelålders och äldre medan den yngre publiken hellre ägnade sig åt muntligt umgänge.

Månne det är dags med danslektioner i skolan? Utöver att dansa så kunde man testa sin förmåga på prickskytte eller testa sin tur ett i chokladhjul. Även en tombola lockade många köpare. 

Bygdelaget är förmodligen en viktig faktor för gemenskapen i den vackra lilla byn. Som den största delägaren i Bygdegården bestyr de nog det mesta rörande vården av den nyligen nymålade och vackra byggnaden. De har säkert även sitt finger med i många andra gemensamma aktiviteter. Jag fick förklarat för mig att Bygdelaget också kan benämnas Byalaget. Lycka till i fortsättningen vad än ni kallas.

 

Top