Lionsmedlemmar besökte Fredriksdal

 

VITTSJÖ. I lördags eftermiddag klättrade ett antal Lionsmedlemmar med respektive ombord på en av Wehlis bussar för avfärd till Helsingborg och Fredriksdals Friluftsteater. Där spelar Eva Rydberg med ensemble Arsenik och Gamla Spetsar – ett allvarligt stycke med mycket allvar i. Och i en Rydbergtolkning blir det verkligen båda delar.

Efter stopp i Bjärnum och Röke för att hämta upp ytterligare några Lioniter med sällskap så kom vi fram till målet i god tid. Alltså tid för lite förfriskningar och allmänt umgänge – alla känner ju alla vilket borgar för en skrattrik och trevlig gemenskap.

Föreställningen bjöd sedan på ytterligare tillfällen att lufta lungorna och även motionera armarna genom att klappa händer. Jag avstår från att recensera föreställningen för det har redan gjorts i våra allmänna medier.

Efter föreställningen embarkerade vi bussen vars chaufför på ett ytterst föredömligt sätt transporterade oss till nästa stopp – Dunkers Kulturhus för intagande av en ypperlig måltid. Chauffören visade sig ha kalla nerver för rörigare och mer trafiktät har jag aldrig sett Helsingborg. Staden hade invaderats av diverse gamla fordon, framförallt gamla amerikanare, men även mycket annat.

Efter en helt fantastisk eftermiddag och kväll – soligt och varmt långt fram på kvällen – så återkom vi till Vittsjö strax före midnatt mycket nöjda och belåtna med hela arrangemanget. Vi som var med tackar arrangörerna Ingemar, Claes-Göran, Allan och bussvärden Bengt och hoppas på en fortsättning av traditionen.

Top