KÖRSÅNG OCH AUKTION I VERUM

 

VERUM. I år var det Kyrkliga syföreningen i Verum som bjöd in till auktion/försäljning i församlingshemmet. Verumskören sjöng så att säga på hemmaplan under Curt Nilssons ledning och en del av kvällens intäkter på 13 500 kronor tillfaller Furuboda kursgård.Bild.    Verumskören som underhöll på hemmaplan vid auktion i församlingshemmet.

Calle Präst inledde samlingen med andakt innan kören på hemmaplan fortsatte med underhållning för de drygt 40 besökarna innan det blev uppehåll för lekamlig intagning av kvällsfika.

Calle Präst och Ingvar Larsson turades om att hålla i klubban och bland de mest kostsamma utbuden fanns stenugnsbakat matbröd för 200 kronor och något över. Traditionella toscatårtan hamnade hos lika traditionella köparen för 300 kronor. Bland utbudet fanns några varor inom handarbetets skrå. Tiden är numera förbi då syföreningsauktionerna utbjöd till största delen handarbeten från medlemmarnas flinka fingrar.
Sammanlagda intäkterna inklusive fika och lotterier hamnar på 13 500 kronor och Verumskören avslutade den trivsamma Verumsandan med ytterligare sång.Calle Präst t h återbekantar sig med kyrkvärden Folke Bengtsson och hans hustru Saga.

Top