SPF Vittsjö höstmöte

Idag fredag den 7 är vi i den första höstmånaden september och då har SPF i Vittsjö sitt månadsmöte, plats är församlingshemmet vid kyrkan nästan mitt i byn. Ett arrangemang som många av SPF s pensionärer hörsammat och som alla hälsas välkomna av Ann-Marie Ström.

Välkomna till en stunds underhållning denna eftermiddag. Hon ger oss en liten kort information hur dagens träff är upplagt. Alltid bra att få ett informationsblad för vad som är inplanerat och som skall hända månaderna framåt i föreningslivet och i SPF s regi.

Dagens underhållare är Christer Hjalmarsson från Munka Ljungby. Med dragspel och sång skall han ge oss en skön avkopplande stund med kända sånger som Edvard Persson, Danne Stråhed och Hasse kvinna böske Andersson har framfört till sin publik genom åren. Samtidigt så visar han ett vackert fint sammansatt bildspel, bilder tagna genom åren från Skånes många platser men också nån bild taget i grannlandet över sundet. Väl avpassat för alla sånger som han framförde med bravur. Visst blev det allsång för pensionärerna både i akt ett och akt två. Mellan sångerna så blev det en o annan vits och lite småprat. Ett härligt samspel mellan bilder och toner. Näst sist så framförde han en låt som jag fastnade för, skön att lyssna på den hette ”Västersjövalsen” skriven av Bengt Hedin. Sist en höstvisa som passade bra där texten var skriven av Alvar Hjalmarsson. Efter att den sista sången klingat ut fick han en lång och varm applåd, det var han verkligen värd.

Mellan akt ett och två så bjöds det på gofika som idag bestod av hembakt äppel/rabarberpaj med vaniljsås, fantastiskt gott och kaffe med påtår fick alla som önskade. Under tiden som fikan pågick så blev det lottköp med fina vinster till hugade spekulanter. Innan detta fredagsmöte var till ända så blev det lite information om, lära nytt om IT/mobil träffar som banken håller i för de som är intresserade. Någon som kan hjälpa till på ”träffpunkt Linden” eller baka nåt gott till nästa mötes träff. Alla frivilliga händer tas emot med glatt bemötande. Dragning på lotteriet alla vinner nåt kanske. Tack till samtliga som hjälper till för att allt ska funka och för idag och väl bemött nästa gång säger Ann-Marie Ström.

Top