Till alla SPF Seniorer i Vittsjö.

VITTSJÖ. Så är 2020 snart slut – ett mycket annorlunda år! Vem skulle ha trott att vi skulle drabbas av en pandemi? Det var något som hände för 100 år sedan – ”Spanskan”.

Som nyvald ordförande hade jag sett fram emot att styra och ställa med medlemsmöten, styrelsemöten, utfärder mm. Efter marsmötet var det stopp. Folkhälsomyndigheten hade talat.

I somras kom det en liten paus i smittspridningen. Vi vågade hålla grillfest i Thånells trädgård med många deltagare – utomhus, med avstånd och handsprit. Det nya mantrat.

Det första planerade mötet i september blev likaledes avhållit i denna underbara trädgård. Musik och sång från beredskapstiden och fika därtill. Och naturligtvis med avstånd och handsprit.

Torsdagspromenaderna blev införda. Varje torsdag möts vi vid Bäckabro för att gå en liten runda efter lust och förmåga i Blåbärskogen. I september hade Sjöstugan extraordinärt öppet så vi kunde avsluta med kaffe och våfflor, avstånd och handsprit.

Så kom andra vågen! Allt ställs in, även SPFs julmöte den 4 december. Julen närmar sig, men i år blir den på sparlåga. Många kommer att vara ensamma julafton om inte smittspridningen lugnar ner sig. Då får man hoppas på det nya året och inte glömma SPF. Därför har vi just skickat ut vårens program. Kan vi inte komma i gång redan i januari, kan vi kanske i februari eller mars. Så är det bra att vi har föreläsare och musiker i startgroparna.

Så håll ut, ljusare tider är i sikte och med dessa ord önskar jag er en riktigt God Jul – trots allt

Britt Nelin, ordförande.

Top