Senaste nytt från Vittsjö- Bjärnum TeaterföreningFredagen var det arrangörsträff för Barn o Unga - det visades - pjäser, hölls föreläsningar, workshop och presentation av Tyst Teater vilket innebär att man spelar på två språk - teckenspråk och svenska. En nyskriven pjäs som spelas för både döva, hörselskadade och hörande barn, "Halv sju pojken". Riksteatern arbetar mycket med Tyst Teater. Vår teaterförening fokuserar ju mycket på familjeföreställningar så det var mycket spännande att deltaga i denna träff.

Lördag morgon samlades vi på Södra Teatern, som förresten fyller 150 år just i år. Dagen startades upp med ett besök av Lasse Berghagen som sjöng och informerade om sitt samarbete med Riksteatern. Riksteaterns vd Birgitta Englin hälsade oss alla välkomna och tackade alla ideellt arbetande teaterföreningar i hela landet för våra insatser. Konfranciern för dagen, Ellinor Persson, presenterade sedan 38 olika produktioner. Vi fick se en del utav produktionerna (skulle vi sett hela föreställningar hade vi måst stanna tre dagar till) allt från fars, turkisk musik, traditionell teater, modernt ,dans och monologer.

Söndagen var ägnad åt marknadsföring, pressarbete och workshops.
Tre intressanta och lärorika dagar inte minst genom att få träffa så många människor att utbyta åsikter och erfarenhet med och ta med hem till vår teaterförening i Vittsjö-Bjärnum.
Top