Luxus sommarförsäljning 2010

Vittsjö. En av de största attraktionerna i Vittsjö under sommaren är när Luxus öppnar dörrarna till sin butik utmed väg 117. Nu har snön smält bort och personalen dammar av sina vintage-armaturer samtidigt som de också nytillverkar Texolux-skärmar i färgglada tyger, många av dem med Marjatta Metsovaaras design.

– Vi har ju en hel del på lagerhyllorna, säger Magnus Karlsson, och lyfter på de stora plasttäckena. Här är till och med en LUNO, men bara en. Det finns också några FLÄNS som skall få nya skärmar och uppdaterade lamphållare. Här framme har vi de sista DIREKTA som ju var försäljningssuccé förra året.

… Jag tar en del bilder av 1950- och 1960-talsbelysningar under rundvandringen i det spännande lagret (se nedan). Vad som är fascinerande med LUXUS är att det som inte såldes vid nytillverkning, har fått ligga kvar på hyllorna. Det blir som en kulturskatt.
– Ja, folk kommer från när och fjärran när vi öppnar, säger Ann-Charlott Nilsson. Vi har öppet vardagar 1-22 juli mellan klockan 09:00 till 18:00.
… Vittsjö är ju känt som en kurort med pensionat, restauranger, en välfylld campingplats vid Vittsjöns strand och en fantastisk natur. Mitt emot campingen ligger Sjöstugan, känt för sina frasiga våfflor. Det finns två pizzerior, ett stort STF-vandrarhem, Tallbacken och Furuliden som behållit sin pensionatsanda och fin golfbana med intilliggande Ubbaltsgården. I centrum finns ICA-butik, litet café och Raka Spåret. Men Vittsjö har så mycket mera att erbjuda. Det är bara att åka på upptäcktsfärd…

 

 

Top