Barnteater i Bjärnum

Barnteater våren 2010
__________________________________________________________
Förskolan

Mimmi Månstråle och den gröna bilen 3-5 år ca 30min
Mimmi är en liten flicka med mycket fantasi. Hon älskar att sjunga, pyssla och
hitta på bus tillsammans med sina kompisar dockan, nallen, clownen och
täcket. En dag kommer Greta och hälsar på. Hon och
Mimmi leker och har roligt men när Greta vill låna Mimmis nya leksaksbil blir
det bråk. En liten historia om avundsjuka och om vad som händer när man gör dumma saker, men också om konsten att dela med sig och att säga
förlåt! Sång, musik och teater för de allra yngsta!

Svingelskogen 3-5 år ca 30 min
Långhoppa Hare och hennes kompisar Gnutte Grävling, Kirre Kurre Ekorre och bröderna Skogsmus ska ställa till med ett stort kalas i Svingelskogen. De hjälps åt att plocka bär i skogen för att kunna baka smultronmuffins. Någon som inte är bjuden är den elake men listige Smartur Räv. En söt liten föreställning för de allra yngsta med mycket sång, musik och ett lyckligt slut.

Trolltider 3-5 år ca 30 min
Föreställningen är baserad på den populära julkallendern ”Trolltider” och boken ”gottepåsen” skriven av Maria och Camilla Gripe. Handligen utspelar sig i skogen där trollen Gloria, Daisy, Kotte och Gorm bor. En dag stjäl trollen en godispåse från människorna. Men det finns fler som är intresserade av den där godispåsen… Ett litet äventyr med sång och musik för de allra yngsta!

Lågstadiet

Den fantastiska resan 6-9 år ca 40 min
Ett musikaliskt ”sago-äventyr” som berättas av BerättarBritta och ett antal sagofigurer. Föreställningen handlar om de två föräldralösa syskonen Nelly och Wilma. Nelly hittar ett brev i en låda som har tillhört hennes mamma, ett brev som visar sig vara från en ”moster” som de inte visste att de hade. De båda flickorna bestämmer sig för att Moster Grace är deras räddning undan ett liv i fosterhem och på barnhem och bestämmer sig för att leta reda på henne. Det blir en lång resa på jakt efter kärlek och lycka. På vägen lär de känna den bortskämda överklassflickan Rosie, den pratiga Åsnan och den vresige gubben Herman. En berättelse som vill påminna om att man kan hitta kärlek, trygghet och gemenskap på de mest oväntade ställen, om man bara vågar leta!

Lilla Tuva kirrar biffen 6-9 år ca 40 min
Ett äventyr i vilda västern-miljö! Hittebarnet Tuva växer upp hos Buck och Hank. Hon får tidigt lära sig att rida och hur man tar hand om sig själv på bästa sätt. När Buck och Hank ska ge sig ut för att jaga bovar får lilla Tuva stanna hemma trots att hon tycker att hon är stor nog för att hjälpa till. Efter några tråkiga dagar på byns saloon så händer det dock saker som gör att Tuva hamnar mitt i händelsernas centrum och sheriffen får hjälp från ett oväntat håll! En berättelse med sång, musik och bus som handlar om att det kan bli bra även om det inte alltid blir som man har tänkt sig från början!

 

Top