KONSTUTSTÄLLNING PÅ SJÖSTUGAN

År 2000 stod Eva inför en vändpunkt i livet och började året efter en tvåårig utbildning till informatör och där jobbade man mycket med bild och layout. Intresset övergick till att bli arbete och för ett par år sedan startade Eva sitt företag Saibot information med fotografi, text och layout som inriktning. Bland hennes kunder i dag finns både kommuner och föreningar och många av hennes bilder har blivit publicerade i både tryck och på webben.
Under årens lopp har hennes kamerautrustning förändrats och i dag använder hon helst sina systemkameror Nikon D300 och Canon Eos 400 D samt Canon G11. Hon har också fortsatt att utbilda sig inom fotografi och har i dag utbildning i mörkrumsteknik, fotografiska tekniker, naturfotografering, digital bild och desktop. Eva ser fotograferandet jämställt med arkeologin
– ”man ger sig ut på skattjakt och vet inte innan vad man har med sig hem i bagaget.”
Många av Evas bilder är naturbilder men storstäder ligger henne också varmt om hjärtat. Kameran är alltid med, färdig att ta BILDEN.
Våren 2008 hade Eva sin första utställning och 2010 blev hon invald i Skurups konst- och hantverksförening. Hon har deltagit i konstrundan både på Svaneholms slott och BeQu i Skurup.
Det har blivit många utställningar med olika teman under de senare åren och näst i tur kommer en utställning på Eslövs stadshus den 2 – 31 augusti på temat Konstfoto och fotokonst.
Besök Sjöstugan i Vittsjö i sommar så får du förutom lekamlig spis, en fantastisk utsikt över Vittsjön också ta del av en fantastisk fotoutställning som är svår att beskriva utan den måste ses.

 

Top